• Jeanett Kristiansen kunne juble for to poeng og ti skåringer mot Byåsen lørdag ettermiddag.

Drømmestarten

05.09.15 // Glassverket lot aldri Byåsen slippe til i serieåpningen og fikk en kanonstart på den nye håndballsesongen.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Det var aldri noen tvil i høstens første kamp i Drammenshallen, hvor medaljekandidaten Byåsen ble sendt hjem med elleve minusmål.

– Det var utrolig deilig å få en sånn start. Det er viktig for alle å komme så godt i gang allerede i den første kampen. Alle ville vise seg fram i dag, og da blir det bra, smiler Jeanett Kristiansen.

22-åringen ble toppskårer med ti mål og hamret løs på Byåsen fra første stund. Kristiansen skåret fem av de syv første målene, og da Line Bjørnsen la på til 8-1 var det ikke spilt mer enn drøyt ti minutter.

– Det var gøy at skuddene satt. Det er viktig å spille på seg litt selvtillit helt i starten av kampen, sier Jeanett Kristiansen.

Byåsen skåret sitt andre mål først etter tolv minutter. Ikke så rart, ettersom forsvaret stod fjellstøtt hele kampen, og helt bakerst, sikkerheten selv i Martina Thörn, med en redningsprosent på over 50.

Byåsen yppet seg litt siste kvarteret av kampen, og hadde redusert Glassverkets ledelse noe til pause, da det stod 12-7 til hjemmelaget.

– Jeg følte vi hadde kontroll hele veien. Vi glapp kanskje litt i blant, men jeg trodde aldri at de skulle ta oss igjen. De var vel aldri nærmere enn fire mål, sier Kristiansen.

Glassverket måtte klare seg uten en småskadd Kristin Nørstebø i dag, men selv uten en av lagets aller beste spillere viste de lilla imponerende styrke – uten å briljere på noen måte.

– Man er avhengig av et helt lag, ikke bare noen få personer. I dag tok alle ansvar, sier Jeanett Kristiansen.

– Det vi gjorde i dag sier litt om bredden i laget og at vi begynner å bli trygge på hverandre, legger trener Kenneth Gabrielsen til.

– Men det var en typisk åpningskamp, og vi har fortsatt veldig mye mer å gå på. Men nettopp derfor er det sterkt å vinne så stort mot et lag som Byåsen, sier han.

Foruten Nørstebø hadde blant annet Hege Bakken Wahlquist og Emilie Christensen slitt med småskader før kampen, men begge var med fra start.

– Vi hadde en spesiell inngang til kampen. I går måtte vi avslutte treninga etter 50 minutter fordi det var så mange som var småskadet. I dag må vi takke Sissel fra Drammen Sportsklinikk for at vi fikk de fleste på beina, sier treneren.

Skadesituasjonen var så prekær at venstrekant Charlotte Aasbø, som tok en pause da hun ble gravid i fjor, ble hentet inn som superreserve. Hun fikk noen minutter på banen i comebacket.

Både Martina Thörn, Line Ellertsen og Lisa Forsberg Bernhardsen debuterte for Glassverket i Grundigligaen i dag. Bernhardsen kom for første gang på banen da Kari Brattset rett og slett mistet skoen i starten av andre omgang.

– Det gjelder å være klar når man får sjansen, ler hun, som bare fikk noen sekunder på banen i det første forsøket. Men det ble litt mer senere i omgangen.

– Jeg er jo her for å steppe inn for Kari, og når hun er i slag som i dag så er hun dritgod, da gjør det meg ingenting å sitte på benken. Det er veldig gøy å bare få være med den gjengen her, sier Forsberg Bernhardsen.

Ett mål fikk hun også med seg i comebacket på elitenivå, et drøyt minutt før slutt.

– Ja, det var gøy å få den skåringen på slutten. Men det viktigste er at vi får to poeng. Jentene var utrolig gode i dag, sier debutanten.

Kampfakta: Glassverket – Byåsen 29-18 (12-7/17-11)
Grundigligaen 1516, Drammenshallen (Drammen), lørdag 5. september 2015 – kl 1600.
Tilskuere: 507
Glassverket: Martina Thörn, Hege Bakken Wahlquist 4, Tiril Günther Merg 2, Line Bjørnsen 4, Kari Brattset 5, Jeanett Kristiansen 10, Charlotte Aasbø, Emilie Christensen 1, Trine Bronsta 2, Line Ellertsen, Lisa Forsberg Bernhardsen 1.
Toppskårere: Jeanett Kristiansen, Glassverket 10 og Maren Gundersen, Ida Marie Hernes, Maria Hjertner alle 4.
Tominuttere: Glassverket 1 Byåsen 2
Gule kort: Glassverket 2 Byåsen 2

Neste kamp: Tertnes – Glassverket (Grundigligaen), Haukelandshallen (Bergen), onsdag 9. september 2015 – kl 1800.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: The season startet like a dream
Glassverket showed no mercy when Byåsen visited Drammen in the season opener this afternoon. The hometeam went straight up to a 8-1 lead and did never look back. Without Kristin Nørstebø, Jeanett Kristiansen and the rest of the team showed amazing strength to beat the ambitious team from Trondheim 29-18.
– It was a great feeling to get such a start to the season. It is important for everyone to get a good start and today all of the players wanted to show what they were capable of, Kristiansen says. She was the toppscorer of the match with ten goals.