• Eline Rikartsen, Line Ellertsen og resten av Glassverket-spillerne ble overrasket med en forundringspakke fra sponsor EB og Merete Bronsta dagen før dagen.

– Nå er vi klare

04.09.15 // Glassverket stiller til start i Grundigligaen 1516 med bedre forutsetninger enn noen gang, men trener Kenneth Gabrielsen er spent.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Fredag ettermiddag gjennomførte Glassverket siste finpuss før det braker løs mot Byåsen i morgen.

– Jeg er både glad for at det er seriestart og spent på å møte et av de aller beste lagene i landet. Men jentene har lagt ned en fantastisk jobb helt siden serie sluttet i fjor. Nå er vi klare, sier trener Kenneth Gabrielsen dagen før dagen.

I fjorårssesongen vant Glassverket begge sluttspillkampene mot Byåsen med seks mål i mai, og med syv mål i bortekampen i serien i november. Hjemmekampen tapte Glassverket med ett mål.

– Jeg er ganske sikker på at vi har gjort det vi kan for å være best mulig forberedt, men om det holder mot Byåsen vil jo vise seg. Vi møter mest sannsynlig et bedre Byåsen-lag enn i fjor, sier han.

Grundigligaen 1516: Glassverket – Byåsen, Drammenshallen (Drammen), lørdag 5. september 2015, kl 16.00.

Glassverket vet ikke stort mer enn resultatene til Byåsen i oppkjøringen, hvor de bare har møtt utenlandske lag.

– Det har ikke vært en video å oppdrive fra det de har gjort i oppkjøringen, men vi mener vi kjenner laget ganske godt fra tidligere. De har omtrent det samme laget som før, forsterket med Ida Alstad, sier treneren.

Glassverket starter 1516-sesongen med Byåsen og Tertnes, to lag som i tradisjonelt alltid er medaljekandidater. Gabrielsen er bare glad for å få tøffest mulig motstand i starten av sesongen.

– Det passer oss godt å møte Byåsen nå. Vi har gjort alt det vi kan gjøre noe med, og det laget som kommer på besøk i Drammenshallen på lørdag, de må være klare, sier Kenneth Gabrielsen.

På vei inn i garderoben ble Glassverket-spillerne overrasket av Merete Bronsta hos vår sponsor EB, som hadde laget en aldri så liten «goodiebag» i anledning serieåpningen.

– Det var veldig hyggelig av det som har vært vår aller viktigste samarbeidspartner gjennom tidene. EB har alltid vært en aktiv sponsor som er opptatt av å få mest mulig ut av engasjementet sitt, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

Siste møter:

2015 6/5 S 33-27 (SS, Drammenshallen)
2015 3/5 S 31-25 (SS, Trondheim Spektrum)
2015 4/3 T 28-29 (GL, Drammenshallen)
2014 2/11 S 32-25 (GL, Nidarøhallen)
2014 5/3 T 26-28 (PL, Nidarøhallen)
2014 5/1 S 29-24 (PL, Drammenshallen)
 (se bilde under)
2013 9/10 T 26-36 (NM, Trondheim Spektrum)

2013 3/3 T 22-27 (PL, Trondheim Spektrum)

2012 18/9 T 27-32 (PL, Drammenshallen)

S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Tilbakeblikket (Glassverket – Byåsen 29-24): Kristin Nørstebø og Trine Olsen jubler etter skåring mot Byåsen i Drammenshallen 5. januar 2014.

Tilbakeblikket (Glassverket - Byåsen 29-24): Kristin Nørstebø og Trine Olsen jubler etter skåring mot Byåsen i Drammenshallen 5. januar 2014.

Tilbakeblikket (Glassverket – Byåsen 29-24): Kristin Nørstebø og Trine Olsen jubler etter skåring mot Byåsen i Drammenshallen 5. januar 2014.

SHORT IN ENGLISH: – We are ready
Glassverket inaugurates the 1516 season with ambitious Byåsen visiting Drammenshallen. A lack of available footage from the last games has been a challenge during the preparations for the match.
– I am excited to start the new season. It is a tough opponent and we don’t know much about their pre season games. But we know them pretty well from previous seasons and feel that we are prepared. We have done all we can, it suits us well to meet a tough team like Byåsen now, coach Kenneth Gabrielsen says.