• Kari Brattset i aksjon mot Flint onsdag kveld.

– Tåler det tøffe kampprogrammet

03.09.15 // Kari Brattset mener Glassverket er godt rustet til å stå løpet, selv om laget nå skal spille fem kamper på ti dager og ti kamper på en måned.

Skrevet av petertu

Tønsberg (glassverketelite.no): Fra og med kampen mot Flint på onsdag spiller Glassverket fem kamper på ti dager. Det er tettere kampprogram enn normalt.

– Jeg tror vi takler det veldig bra. Vi er vant til mange kamper fra oppkjøringa også. Vi har trent mye og bra, så jeg tror vi skal tåle det tøffe kampprogrammet godt, sier Kari Brattset.

Glassverket har to seriekamper, mot Byåsen og Tertnes, på lørdag og onsdag. Deretter følger og to kvalifiseringskamper til Champions League, mot Sercodak Dalfsen neste lørdag og Györ eller Radnicki Kragujevac neste søndag.

– Det er høydepunkter på rad og rekke. Jeg gleder meg veldig til seriestart og to tøffe seriekamper, før vi møter en enda tøffere motstand i CL-kvalifiseringen. Jeg vet at alle jentene er 100 prosent motivert for å gjøre sitt beste i alle kampene, sier Brattset.

Men det blir ikke noe hvilehjem etter det heller. Med serie, cup og europacup spiller Glassverket ti kamper på 32 dager fra NM-kampen mot Ramnes 26. august til hjemmekampen mot Molde 27. september.

– Det blir et blodslit. Vi har aldri hatt et så tett kampprogram tidligere. Men samtidig er det bare gøy. Vi må bare finne den rette balansen mellom trening og kamp. Vi må gjøre noen ekstra grep slik at vi tar godt nok hensyn til kampprogrammet, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Og spillerne, som har trent hardt i flere måneder for dette, er helt enige.

– Dette tåler vi. Vi må bare passe på hvordan vi trener, så vi holder alle skadefrie. Vi må ikke kjøre for hardt i forhold til totalbelastningen. Vi må være litt smarte, sier Hege Bakken Wahlquist.

Som de andre lagene har Glassverket forberedt seg på serieåpningen siden mai, og selv om det er høst og det høljer ned, er spillerne våryre som bare det når det straks braker løs.

– Å spille mange kamper er jo bare veldig moro. Samtidig kjenner du påkjenningene godt på kroppen. Men det prøver vi jo å ta hensyn til. Roer vi ned treningene litt og passer på å få nok hvile, så skal det gå bra, mener Bakken Wahlquist.

Det er få av spillerne som er vant til så tøft kampprogram i selve sesongen.

– Ja, det er litt uvant. Vi vet jo ikke helt hvordan det går heller, men jeg regner med det går helt fint. Vi har jo hatt flere helger i oppkjøringa med fire kamper. Nå får vi noen dager mellom, så da blir det faktisk litt roligere, smiler Bakken Wahlquist.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Ten matches in a month
With tough league, cup or Euorpean cup matches almost every third day, September is a busy month for Glassverket, but the players feel prepared.
– I don’t think the physcial challenge will be a problem. We have trained well and are prepared for many tough matches in a row. I know that all the players are 100 percent motivated. Matches are the fun part, player Kari Brattset states.