• Kristin Nørstebø & Co skal en ny tur til Vestfold på onsdag.

Bør knekke Flint-koden

01.09.15 // Flint var en vrien motstander for Glassverket på bortebane i to sesonger på rad, men nå mener Glassverket-treneren det bør være større forskjell på lagene.

Skrevet av petertu

Glassverket tok seg videre til 3. runde i NM med seieren over Ramnes sist onsdag, og holder seg i samme fylket når Flint er motstander denne uken.

– Det blir en veldig fin generalprøve. Flint er et ambisiøst 1. divisjonslag som har ligget litt nede, men som er på vei opp igjen under ledelse av Pål Oldrup Jensen. Jeg vet de har hentet en ny keeper fra Brasil og har rutinerte Marianne Iversen tilbake på banen, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Og nevnte Iversen er naturligvis søsteren til Glassverkets Monica Iversen, men siden hun ikke er spilleklar blir det ingen ny søsterduell mellom de to.

NM 2015: Flint – Glassverket, Tønsberghallen (Tønsberg), onsdag 2. september 2015 kl 19.00.

Glassverket møtte Flint i de to første sesongene etter opprykket. I hjemmekampene hadde de lilla god kontroll, men fullt så bra gikk det ikke i Tønsberg. Flint vant med 13 mål i Slagenhallen i 1213-sesongen og klarte uavgjort i sesongen etter, selv om vestfoldingene allerede var nedrykksklare.

– Det bør være større forskjell på lagene nå. Vi er langt mer stabile enn vi var for halvannet år siden. Flint har helt sikkert lyst til å bygge seg opp til å bli et eliteserielag igjen og kommer garantert til å gi oss kamp på onsdag. Men normalt er vi favoritter mot Flint, og hvis vi ikke vinner, har vi gjort noe fundamentalt galt med inngangen eller innstillingen til kampen, og det håper jeg virkelig ikke, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: The perfect dress rehearsal
Flint is Glassverket’s opponent in the third round of the Norwegian Championship. The 1. division side from Tønsberg would normally not pose a threat to the premier team from Drammen, but Glassverket have had some tough battles with Flint away from home before.
– Flint is an ambitious team, eager to get back to the top flight. We are favourites to win, and if we don’t, there must have been something wrong with our preparations or attitude, Glassverket coach Kenneth Gabrielsen says.