• Marte Langeli jubler etter redning mot Ramnes på onsdag.

Endelig på banen igjen

27.08.15 // Marte Langeli hadde ikke spilt en kamp siden mai, men det var det ikke så lett å se da sesongen startet i går.

Skrevet av petertu

Revetal (glassverketelite.no): Marte Langeli mistet alle kampene i andre del av sesongoppkjøringen på grunn av sin kneskade, men mot Ramnes fikk hun hundre prosent tillit.

– Det var veldig deilig å få starte og få stå hele kampen – og komme ordentlig inn i «gamet» igjen. Jeg har ikke spilt på et par måneder. Jeg pådro meg kneskaden i slutten av juli og før det var det sommerferie, sier Langeli.

Hun hadde ikke vært på banen siden treningskampen mot LK96 23. juni, men fikk en ganske myk start i comebacket mot 2. divisjonslaget fra Vestfold. Bare tolv baller gikk forbi Langeli, som stod samtlige 60 minutter i onsdagens cupkamp.

– Jeg hadde jo et veldig godt forsvar foran meg, og det var vel ikke den aller beste motstanden. For min egen del føler jeg det gikk greit. Det var litt rusk og rask, men det skal det vel være i den første kampen på så lenge, sier hun.

Langeli var borte fra trening i nesten en måned etter at hun pådro seg en strekk på en av de første håndballøktene etter ferien og rett før treningsleiren i Danmark.

– Det er jeg ferdig med. Jeg trener normalt igjen og kjente ikke noe til det i det hele tatt under kampen, sier hun.

I garderoben i Ramneshallen, bare én time før start, fikk den snart 18 år gamle målvakten bekreftelsen hun hadde håpet på.

– Jeg håpet jeg skulle få spille litt siden det var mot et lag fra 2. divisjon og siden Martina trengte litt avlastning etter mye spill denne måneden. Jeg ble selvsagt glad da jeg fikk høre det. Det er fint å få litt kamptrening før alvoret starter for fullt, sier Langeli.

Med Guro Rundbråten fortsatt under opptrening etter sin korsbåndskade, er det Martina Thörn og Marte Langeli som tar ansvar i buret til Glassverket. Men foreløpig har de ikke fått trent eller spilt altfor mye sammen.

– Nei, det er sant, men vi satser på at det er tilbake til normalen nå. Det har i hvert fall vært veldig lett å bli kjent med Martina, og jeg er helt sikkert på at samarbeidet skal gå veldig bra, sier Langeli.

Denne sesongen er Marte Langeli for første gang permanent i A-stallen til Glassverket, men hun fikk også en del spilletid i fjor på grunn av skader på både Sissi Karlsson og Guro Rundbråten.

Av Peter Tubaas