• Trener Kenneth Gabrielsen må klare seg uten flere spillere til kampen mot Ramnes.

Småskader før årets første cupkamp

25.08.15 // Glassverket stiller noe redusert, men svært motivert foran 2. runde-kampen mot Ramnes onsdag kveld.

Skrevet av petertu

Endelig starter 1516-sesongen og det er cup som står på menyen i den første tellende kampen. Motstander er 2. divisjonslaget Ramnes fra Revetal.

– Det er ingen av oss som har fått sett dem nå i det siste, men vi vet det er et godt 2. divisjonslag, som hevdet seg i vår avdeling i fjor og som har mye fart og flere gode spillere. Jeg antar at de har tenkt til å prøve å utfordre oss, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket har stort sett hatt en strålende sesongoppkjøring. Selvtilliten er dermed god, men laget stiller imidlertid med et noe redusert mannskap til cupkampen. Trolig blir bare elleve spillere med i bussen til Re i Vestfold på onsdag.

– Vi må spare Jeanett Kristiansen på grunn av håndleddet hennes. I tillegg lar vi Line Ellertsen hvile etter det harde kampprogrammet i EM i Makedonia. Eline Rikartsen sliter med en ankelskade, og Lisa Forsberg Bernhardsen har fri, noe vi avtalte allerede da kontrakten ble signert, forteller Gabrielsen.

NM 2015: Ramnes – Glassverket, Ramneshallen (Revetal), onsdag 26. august 2015 kl 19.15.

I fjor kom Glassverket til kvartfinalen i cupen, da Oppsal ble for sterke og vant 39-36 i en kamp med fire ekstra omganger i starten av oktober. Ramnes tok seg til 2. runde etter 30-20-seier borte mot Haslum i første runde sist torsdag.

– Vi vil gjerne ha best mulig utbytte av kampen, og vi setter oss noen mål som vi skal prøve å nå. Det burde holde til seier, men bomber har skjedd i cupen før, så vi må være maksimalt skjerpet om vi skal gå videre, sier Gabrielsen.

På plussiden er Marte Langeli med igjen, etter å ha vært ute av spill i nesten en måned med en muskelstrekk i nærheten av høyre kne.

PS! Da Glassverket 2 spilte borte mot Ramnes i januar i år vant de lilla med 29-27, i en kamp der Mina Gustavsen skåret 11 ganger.

ENGLISH: Injuries before cup match
Glassverket will have to do without Jeanett Kristiansen, Line Ellertsen, Lisa Forsberg Bernhardsen and Eline Rikartsen during the cup match against Ramnes on Wednesday. – We should still have enough quality to secure the victory. But there has been upsets in the cup before, i.e. we need to be mentally present to proceed to the next round, coach Kenneth Gabrielsen says.

Av Peter Tubaas