• Morten Larsen på tribunen med Kenneth Gabrielsen under Skjærgårdslekene for to uker siden.

Bindeleddet

24.08.15 // Morten Larsen forsterker trenerapparatet i Glassverket og blir linken mellom elitelaget og juniorelite-satsingen til klubben.

Skrevet av petertu

Morten Larsen hadde akkurat gitt seg som sportslig leder i Oppsal da Kenneth Gabrielsen slo på tråden.

– Det var lett å takke ja til Glassverket. Det var ikke mer enn to kaffekopper med Kenneth som skulle til. I tillegg brukte vi litt tid på å komme fram til en god løsning for begge parter. Det virket veldig spennende, sier Morten Larsen til glassverketelite.no.

Larsen er en kjent skikkelse i håndballmiljøet, spesielt på Oppsal, hvor han har vært sportslig leder, assistenttrener for Arne Senstad og trent aldersbestemte lag. Han har dessuten bodd på Oppsal hele livet. Nå skal han pendle til Drammen opp til tre kvelder i uka.

– Årsaken er at jeg er veldig imponert over den jobben som er gjort i Glassverket de siste årene, og at jeg synes Kenneth har stått fram som en fantastisk person. Både med tanke på det han mener om håndball og hvordan han er som menneske, sier han.

Morten Larsen får hovedansvaret for 2. divisjonslaget, som normalt består av junior elite-spillere samt noen fra elitelaget. Han skal være tilstede på én elitetrening og én juniorelitetrening i uka, samt ha hovedansvaret for kampledelse. Han kommer til å jobbe tett sammen med trener for junior elite, Espen Rødevand. Larsen vil være ferdig utdannet trener 3 våren 2016.

– Jeg synes det har blitt et godt opplegg. For meg passer det veldig bra sammen med det trener 3-løpet jeg går nå også, sier Morten Larsen.

Morten Larsen er til daglig forretningsmann og gjør jobben for Glassverket uten å få vederlag for det. Han eier og driver flere selskaper, hvor det mest kjente trolig er Clean-IT, som leverer med renholdstjenester og enkle vaktmestertjenester.

– Når man driver for seg selv har man mulighet til å være litt fleksibel. Jeg er heldig som kan ha håndball som en hobby og lidenskap, sier Larsen.

Og det er kanskje enda mer enn det, for det var ikke lenge etter at han var ferdig i Oppsal i vår at det begynte å krible igjen.

– Jeg befant meg litt mellom barken og veden etter at jeg var ferdig i Oppsal og hadde en del valgmuligheter, men ingen var i nærheten av de sportslige ambisjonene som er i Glassverket, så det var egentlig et enkelt valg, sier han.

For Kenneth Gabrielsen falt nok en brikke på plass foran 1516-sesongen da Morten Larsen takket ja tidligere i sommer.

– Ja, dette tror jeg blir veldig bra. Vi setter stor pris på at Morten gjør denne jobben for oss. Vi vet hva han har fått til i Oppsal og er heldige som kan få nyte godt av hans kompetanse i Glassverket, som er inne i en spennende utviklingsfase, sier han.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Glassverket hires a new coach
The coming season, Morten Larsen will be the link between the elite team and the junior team in Glassverket. The business man, that has handball as a passion and hobby, will complete his “Trener 3” handball education next summer.
– The main reason for accepting the offer is that I am impressed with the job that has been done in Glassverket the last few years and that Kenneth Gabrielsen seems to be such a great personality. The decision was a no-brainer, he says.