• Line Bjørnsen jubler etter en straffeskåring mot Tertnes.

– I dag viste vi hva vi kan

23.08.15 // Glassverket slo voldsomt tilbake etter nedturen i går kveld, og det var Tertnes som fikk gjennomgå.

Skrevet av petertu

Sætre (glassverketelite.no): Etter en svak kamp mot Oppsal på lørdag var det et helt annet lag som kom på banen i bronsefinalen mot Tertnes i Vestfjorden Cup søndag.

– Det er utrolig godt å avslutte turneringen med en sånn kamp. Vi hadde kontroll hele veien. Det var veldig gøy, ikke minst med tanke på den dagen vi hadde i går. Det er kjekt at alle får spille og gjør det så bra. I dag viste vi hva vi kan, sier Line Bjørnsen.

Glassverket tok kommandoen fra start, og etter 10 minutter festet de grepet ordentlig. Line Bjørnsen var i skikkelig skåringshumør og ga Glassverket ledelsen 8-4 på en syvmeter etter 10 minutter. Det var hennes tredje for dagen.

Line Bjørnsen satte ny, personlig skåringsrekord for Glassverket med syv mål, flest fra distanse og på straffe. Hun har skåret på fem av fem straffer det siste døgnet.

– Jeg synes alltid det er gøy å være i skåringsposisjon, så jeg tar gjerne straffekast. Jeg har også fått beskjed om å skyte mer fra distanse, og det er godt å se at de endelig går inn, og ikke bare rett på keeper, sier kantspilleren som også kan brukes som back og er en utmerket skytter.

Bjørnsen ble kampens toppskårer sammen med Jeanett Kristiansen, som revansjerte seg skikkelig etter en dårlig kamp mot Oppsal, med et fyrverkeri av en første omgang.

– Jeg var litt nervøs i dag. Det blir jeg alltid når jeg har spilt en så dårlig kamp, så det var en lettelse at det gikk så bra i dag. Det gjør meg glad, sier Kristiansen.

Sammen med Bjørnsen var det Kristiansen som stod for målshow da kampen nesten ble avgjort allerede helt i starten. Da Glassverket satte inn 9-4 etter 12 minutter hadde Kristiansen skåret fem av dem.

– I dag fikk vi skikkelig respons fra spillerne. Nå var det sånn vi håper det skal være hver gang. Fullt trøkk fra start og bra både framover og bakover, sier trener Geir Oustorp.

Glassverket tapte mot Tertnes på bortebane i mars, men vant med hele tolv mål i hjemmekampen i november. Nå ble det enda større differanse.

– Det er sterkt å vinne med 16 mål. Vi ledet med ti til pause og vinner andre omgang med seks, selv om vi bytter mye, så det er vi fornøyde med, sier Oustorp.

Og en av de som fikk prøve seg i andre omgang var ungjenta Linn Andresen som fikk sin debut for A-laget til Glassverket, bare noen få kilometer fra hjemstedet Åros.

– Det var kjempegøy å få sjansen. Det var et litt annet tempo enn jeg er vant til, det merket jeg fort. Jeg har vært med A-laget litt i det siste, så det var deilig å få prøve seg i dag, smiler hun.

Glassverket har vunnet syv av de åtte turneringskampene i august og har spilt sin siste treningskamp før alvoret begynner med cupkamp mot Ramnes på onsdag.

– Når vi første skulle ryke i går passet det bra å få Tertnes i denne kampen. Vi møter dem i serien om et par uker, så det var greit å få kjent litt på hvordan de spiller, sier Geir Oustorp.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Tertnes – Glassverket 17-33 (7-17/10-16)
Treningskamp, Vestfjorden Cup, Sætrehallen (Sætre), søndag 23. august 2015 – kl 1245
Tilskuere: ca 100
Glassverket: Thea Pedersen, Martina Thörn, Tiril Günther Merg 2, Kristin Nørstebø 5, Kari Brattset 4, Lisa Forsberg Bernhardsen, Pia Narvesen 1, Emilie Christensen 3, Line Bjørnsen 7, Jeanett Kristiansen 7, Trine Bronsta 2, Hege Bakken Wahlquist 1, Sofie Tangen Syvertsen, Linn Andresen, Celine Håkestad 1.
Toppskårere: Stine Skogrand, Tertnes 6 og Line Bjørnsen og Jeanett Kristiansen, Glassverket 7.
Tominuttere: Tertnes 3 og Glassverket 1
Gule kort: Tertnes 2 og Glassverket 1

Neste kamp: Ramnes – Glassverket (NM), Ramneshallen (Revetal), onsdag 26. august 2015 – kl 1915.

ENGLISH: Glassverket back on track again
After a less than satisfying performance against Oppsal on Saturday evening, Glassverket found themselves winning again against Tertnes on Sunday. Glassverket took charge from the beginning, leading by ten at half time. Glassverket rotated a lot on the team in the second half, but still managed to get a 33-17 victory against the medal candidate from Bergen.
– It is so much better to finish the tournament with a game such as this one, compared to what we did yesterday. We had a blast, and it was really good to see everyone out on the floor and everyone performing well, topscorer Line Bjørnsen says.