• Pia Narvesen leverte et susende comeback med seks mål mot Nordstrand.

Thrilleravslutning endte med seier i slitekamp

22.08.15 // Glassverket var bakpå nesten hele kampen, men snudde det da det hele skulle avgjøres mot Nordstrand.

Skrevet av petertu

Sætre (glassverketelite.no): Nordstrandspøkelset hang tungt over Glassverket i Sætrehallen lørdag ettermiddag, men besluttsomhet i sluttminuttene ga seier for drammenserne.

– Det er alltid godt å vinne slitekamper som denne, sier Tiril Günther Merg, som med en suser fra ti meter ga Glassverket en ettmålsledelse med under to minutter igjen.

– Det var deilig å se den gå i mål, spesielt fordi jeg hadde skutt meg litt bort tidligere, sier hun.

Rett etter skåret Emilie Christensen, med en skikkelig kraftanstrengelse, sitt femte for dagen, og sikret 23-21 med bare ett minutt igjen å spille.

Hege Bakken Wahlquist og Kari Brattset hvilte med sine kne- og akillesplager, og Glassverket slapp til flere spillere som til nå ikke har fått like mye spilletid. I tillegg leverte Pia Narvesen et comeback det luktet svidd av.

– Det var gøy å være på banen igjen og ikke minst at det sitter godt fra start av. Men det har gått bra på trening i det siste, og jeg hadde vært skuffet over meg selv om jeg ikke hadde prestert såpass, sier hun.

Høyrekanten har slitt med en kneskade i flere måneder, men det var det ingenting som tydet på i dag. Hun ble Glassverkets toppskårer med seks mål mot Nordstrand.

– Det var godt å få så mange mål. Det er gøy å spille når man får så mange muligheter, sier hun.

Men seieren satt langt inne. For Glassverket kom helt skjevt ut og lå under 1-5 etter fem minutter mot Nordstrand.

– Vi hadde ikke en særlig god start. Vi gir ikke nok av oss selv, ingen tar skikkelig tak i dag. Men det er sterkt at vi klarer å snu kampen og vinne til slutt, sier Günther Merg.

Først i det 17. minuttet utliknet Jeanett Kristiansen til 8-8. Da hadde akkurat Pia Narvesen kommet på banen og redusert til 7-8 med sitt første mål i kampen. Til pause stod det 12-11 og lagene fulgte hverandre og byttet på å lede utover i andre omgang.

– Bortsett fra i Skjærgårdslekene for to uker siden har vi pleid å slite med Nordstrand. Vi gjør mye dumme feil, og så sitter ikke forsvaret særlig bra, men vi får justert det nok til at vi vinner, fortsetter Narvesen.

Kampfakta: Nordstrand – Glassverket 21-23 (12-11/9-12)
Treningskamp, Vestfjorden Cup, Sætrehallen (Sætre), lørdag 22. august 2015 – kl 1245
Tilskuere: 100
Glassverket: Martina Thörn, Tiril Günther Merg 2, Kristin Nørstebø 2, Lisa Forsberg Bernhardsen 1, Pia Narvesen 6, Emilie Christensen 5, Line Bjørnsen 1, Jeanett Kristiansen 5, Trine Bronsta 1, Eline Rikartsen, Celine Håkestad.
Toppskårere: Nerma Pandza, Nordstrand 4 og Pia Narvesen, Glassverket 6
Tominuttere: Nordstrand 1 og Glassverket 1
Gule kort: Nordstrand 2 og Glassverket 1

Neste kamp: Oppsal – Glassverket (Vestfjorden Cup), Sætrehallen (Sætre), lørdag 22. august 2015 – kl 1900

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Terrible start, but Glassverket wins in the end
Glassverket let Nordstrand be in command in the beginning of the second game of the Vestfjorden Cup Saturday.
– We had an awful start. We were not mentally present. But we showed strenght by winning on a bad day, Tiril Günther Merg says.
Her shot from 10 metres and Emilie Christensen break-through goal in the last couple of minutes secured the 23-21 victory for Glassverket.