• Emilie Christensen og Glassverket deppet etter tapet mot Oppsal.

Oppsal snappet finaleplassen

22.08.15 // Glassverket ble tatt på senga av et offensivt Oppsal og våknet for sent til å snu kampen.

Skrevet av petertu

Sætre (glassverketelite.no): Det ble riktignok bare et knepent 22-23-tap mot osloklubben i den tredje kampen i Vestfjorden Cup, men ingen likte måten det skjedde på.

– I dag lærte vi forhåpentligvis at det lønner seg å stille opp med både hode og kropp når vi spiller kamp, ikke bare kropp. Det nytter ikke bare stille skoa på banen og håpe at det går bra. Jeg synes vi tapte fortjent, sier trener Geir Oustorp.

Glassverket lå under hele 3-10 etter 17 minutter, og det stod 10-14 til pause. I andre omgang ble det bedre og bare ett mål skilte lagene etter tre minutter.

– Jentene jobber bra og står på helt inn, men det er starten som ødelegger for oss i dag. Det er ikke noe krise å tape, men ikke noe hyggelig heller, sier Oustorp.

Mens Oppsal jublet i nabogarderoben hang Glassverket-spillerne naturlig nok med hodet etter nedturen i Sætre lørdag kveld.

– Jeg er veldig forbannet og irritert. Jeg synes vi kan så mye bedre, og det er utrolig skuffende at vi ikke klarer å prestere litt nærmere det vi har gjort i det siste. For det har jo vært veldig bra fram til nå, Emilie Christensen.

Etter kvarteret i andre omgang utliknet Tiril Günther Merg til 19-19 og lagene var likt for første gang siden starten av kampen. Mye av æren for opphentningen må Christensen få. Hun var Glassverkets eneste store lyspunkt mot Oppsal.

– Jeg føler at det har funket litt i det siste, i motsetning til hva det har gjort tidligere, og det er jeg naturligvis glad for, sier bergenseren.

Men kollektivt var det ikke patent. Forsvarsarbeidet var milevis unna det det pleier og framover ble det tekniske feil og bomskudd, spesielt fra distanse. Glassverket gikk dermed på sitt første tap på syv treningskamper.

– Det var helt svart fra første stund. Vi kommuniserer altfor dårlig. Vårt varemerke har vært å være knalltøffe i forsvar, så jeg skjønner det ikke helt. Oppsal fikk gjøre som de ville, sier Christensen.

– Men det går ikke av seg selv nå, vi må jobbe knallhardt på trening og stille krav til hverandre for å komme på sporet igjen, legger hun til.

Glassverket får sjansen til å vise seg fra en bedre side mot Tertnes i bronsefinalen på søndag. Det er ingen Christensen vil slå mer.

– Vi skal ha revansje i morgen. Vi skal vise at dette var et arbeidsuhell. Hvis vi har lyst til å være med å spille om medaljer, må vi vinne sånne kamper som i morgen, sier Christensen.

PS! København Håndbold har trukket seg fra morgendagens kamp om 7. plassen på grunn av for få tilgjengelige spillere. Molde tar dermed 7. plass på walk-over. Storhamar møter Oppsal i finalen, og Skrim skal slåss mot Nordstrand om 5. plassen.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Oppsal – Glassverket 23-22 (14-10/9-12)
Treningskamp, Vestfjorden Cup, Sætrehallen (Sætre), lørdag 22. august 2015 – kl 1900
Tilskuere: 100
Glassverket: Martina Thörn, Tiril Günther Merg 1, Kristin Nørstebø 3, Lisa Forsberg Bernhardsen 1, Emilie Christensen 8, Line Bjørnsen 5, Jeanett Kristiansen 1, Hege Bakken Wahlquist 3, Eline Rikartsen, Trine Bronsta.
Toppskårere: Anne Kjersti Suvdal, Oppsal 7 og Emilie Christensen, Glassverket 8
Tominuttere: Oppsal 2 og Glassverket 2
Gule kort: Oppsal 3 og Glassverket 1

Neste kamp: Tertnes – Glassverket (Vestfjorden Cup), Sætrehallen (Sætre), søndag 23. august 2015 – kl 1245

ENGLISH: Narrow loss against Oppsal
Glassverket lost 22-23 to Oslo-rival Oppsal and did not make it to the final of Vestfjorden Cup after a weak game Saturday evening.
– I am really disappointed. We know that we can play better than this. We used to be so strong in the defence, but today we let Oppsal do whatever they wanted, Emilie Christensens says.