• Hege Bakken Wahlquist løp fra alt og alle i kampen mot København.

Råsterk seier mot dansk topplag

21.08.15 // Glassverket så seg aldri tilbake da de møtte sterke København Håndbold og vant 29-22 i åpningskampen i Vestfjorden Cup.

Skrevet av petertu

Sætre (glassverketelite.no): Helt fra Line Bjørnsen åpnet skåringskontoen i det første minuttet, og til det siste, hadde Glassverket et godt grep om det. Gode returløp og lynkjappe kontringer var oppskriften og mye av grunnen til at Hege Bakken Wahlquist kunne skyte Glassverket opp i hele 12-6 allerede etter ti minutter.

– Jeg visste ikke hva vi gikk til i dag. Jeg er overrasket over at det ble så stor forskjell, men samtidig så hadde jeg en følelse av at vi skulle vinne hele tiden, sier Bakken Wahlquist til glassverketelite.no.

Mot slutten av omgangen ble det jevnere, og Kari Brattset var den eneste som skåret for Glassverket de siste syv minuttene. Det stod 17-15 til pause.

Etter pause reddet Martina Thörn reddet det første forsøket fra København og forsvaret begynte å sitte. Danskene var riktignok bare ett mål bak helt i starten av omgangen, men da begynte Emilie Christensen å vise klør.

– Jeg synes jeg slet ganske mye i midtforsvaret i første omgang. I andre omgang blir vi kollektivt enig om hvordan vi skal gjøre det. Det var lite trusler fra kantene, så det handlet om å stå tettere i midten. Når forsvaret sitter tar man med seg selvtilliten i angrep, sier Christensen, som skåret fire mål på ti minutter, til tross for en utvisning.

Nok en gang ble Jeanett Kristiansen Glassverkets toppskårer med syv mål, mens Martina Thörn leverte redninger på løpende bånd etter pause.

– Jeg tror første omgang var min dårligste i Glassverket til nå, men jeg kjente at jeg klarte å holde meg oppe mentalt og nullstille i pausen. Det var deilig å få til den andre omgangen. De skjøt litt på samme sted som i første, så jeg visste mer om hvor skuddene kom, sier Thörn.

København slo Team Esbjerg for en uke siden, og med seks landslagsspillere (fire med til Vestfjorden Cup) er de forventet å kjempe i toppen av dansk eliteserie denne sesongen.

– Vi hadde bedt om å få møte København for å få best mulig matching, og vi møter et lag som er fysisk sterke, med et helt annet tempo enn vi er vant til å møte. Vi leverer spesielt strålende angrepsspill i første omgang, med 17 mål. Vi var litt dårlig i forsvar, men i andre omgang blir det bedre. Martina har 50 prosent redninger, og vi slipper inn bare syv mål, sier en fornøyd Glassverket-trener Geir Oustorp.

Etter åtte timer i buss i dag fikk Reidar Møistad og hans København akkurat så tøff matching som han håpet på. Danskene fikk kjørt seg skikkelig, blant annet mot fem av jentene fra 1992/93-årgangene til Glassverket som Møistad har trent på alderbestemte landslag.

– Vi kan trygt si at de har blitt voksne nå. Jeg gleder meg til å følge dem og laget utover sesongen. Jeg synes Glassverket ser bunnsolid ut og mye bedre enn på denne tida i fjor. Det er mye mer stabilt i angrepsspillet og laget har en fantastisk speed, sier Møistad, som møtte Glassverket med polske Koszalin for et drøyt år siden.

Kampfakta: Glassverket – København 29-22 (17-15/12-7)
Treningskamp, Vestfjorden Cup, Sætrehallen (Sætre), fredag 21. august 2015 – kl 2045
Tilskuere: ca 150
Glassverket: Martina Thörn, Tiril Günther Merg, Kristin Nørstebø 2, Kari Brattset 4, Lisa Forsberg Bernhardsen 1, Pia Narvesen, Emilie Christensen 5, Line Bjørnsen 5, Jeanett Kristiansen 7, Hege Bakken Wahlquist 5.
Toppskårere: Jeanett Kristiansen, Glassverket 7 og Mia Rej, København 5
Tominuttere: Glassverket 1 og København 1
Gule kort: Glassverket 2 og København 2

Neste kamp: Nordstrand – Glassverket (Vestfjorden Cup), Sætrehallen (Sætre), lørdag 22. august 2015 – kl 1245

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Strong victory against Danish top team
Speed was the key to success against København Håndbold in the opening match in the Vestfjorden Cup late Friday night. The final result was 29-22, thanks to an especially strong attack in the first half and a strong defence in the second half.
– We won by more goals than I expected, but I had a feeling that we would win in the end, Hege Bakken Wahlquist says.