• Pia Narvesen kunne bare småjogge i Danmark for knappe tre uker siden.

Narvesen gjør comeback mot storlag

20.08.15 // Pia Narvesen kan være tilbake på banen i den tøffe kampen mot København Håndbold i Vestfjorden Cup fredag kveld.

Skrevet av petertu

Kneskadde Pia Narvesen har ikke vært på banen i noen av de seks første treningskampene til Glassverket. Det nærmeste hun har vært var da hun filmet kampene mot FC Midtjylland i Danmark. Sist hun spilte kamp var i finalen mot Larvik i Runarhallen 20. mai.

– Jeg gleder meg veldig til å være på banen igjen nå. Det var sykt gøy å spille igjen på trening forrige torsdag, og jeg synes det gikk bra, sier Pia Narvesen til glassverketelite.no.

Glassverket får formidabel motstand allerede i den første kampen i tradisjonsrike Vestfjorden Cup i Sætre i helgen, nemlig Reidar Møistads København. Narvesen tror ikke hun bør være for mye på banen i de første kampene.

– Vi kommer nok til å prøve oss fram. Det er vanskelig å vite hvor mye kneet tåler. Men nå er vi så mange å rullere på at det er ikke noe problem, sier 27-åringen.

Høyrekanten tok sin første løpetur på ti uker i Danmark i starten av måneden og har faset inn håndballtreningen gradvis den siste uka. Hun spilte håndball en halvtime både på mandag og tirsdag, og vil også prøve seg litt torsdag kveld.

– Det er ikke helt bra, men ikke i nærheten av så ille det var. Kroppen begynner å bli gammel, så noen vondter vil det alltids være. Det gjelder å være flink til å variere, varme opp godt, trene styrke og fortsatte med de tingene som har fungert bra, sier hun.

I løpet av de fire kampene i helgen vil vi trolig få se kjappe kontringer og frekke innhopp, slik vi er vant til fra Narvesen.

– Jeg føler ikke jeg er satt altfor langt tilbake når det gjelder hurtighet og tempo. Jeg er sikkert litt rusten etter tre måneder ute, men det er jo mye kortere enn da jeg kom tilbake etter to år borte fra håndballen, ler hun.

Glassverket skal forsøke å følge opp prestasjonene i Skjærgårdslekene, hvor de lilla til slutt sikret turneringsseieren med seier mot Storhamar i finalen. København Håndbold er naturligvis også en sterk kandidat til pokalen i Vestfjorden, med sine seks landslagsspillere for Danmark.

Kampene i Vestfjorden Cup 2015:
21/8 20.45 Glassverket – København Håndbold
22/8 12.45 Nordstrand – Glassverket
22/8 19.00 Oppsal – Glassverket
23/8 Plasseringskamper spilles kl 10.00, 11.15, 12.45 og 14.15.

Alle kampene går i Sætrehallen, Sætre.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Narvesen returns against tough opponent
Friday we might se Pia Narvesen enter the floor for the first time since the end of May. The knee injury that has set her back for a few months are now controllable and the 27 year old is eager to play.
– I am very much looking forward to play handball again. It was so much fun to play handball during practice one week ago. I think it went well. But we will be careful, because we do not know how much strain the knee kan stand, she says.