• Line Ellertsen fikk prisen som banens beste i dag! (Foto: mk2015.ehf-euro.mk)

Ellertsen herjet med Nederland

18.08.15 // De norske jentene var ekstremt revansjesugne da Nederland skulle slås i mellomrunden i EM tirsdag ettermiddag.

Skrevet av petertu

Etter to stortap var Norge ute av kampen om de gjeveste plassene i EM, men Line Ellertsen & Co var fast bestemt på å finne tilbake til spillegleden mot Nederland. Og gjett om de gjorde det.

– Det var sinnsykt moro. I dag satt samspillet veldig bra. Vi spilte hverandre gode, hadde gode krysningsspill. Vi hadde full støtte fra benken hele veien, og jeg tror aldri har sett Kenneth juble så mye før, ler Line Ellertsen.

Og på bildene fra EHF kan vi se den ellers så sindige Kenneth Gabrielsen ta av på sidelinja (klikk her) mens han og kollega Vigdis Holmeset coacher jentene til en 36-26-seier i Skopje.

– Ja, det var veldig godt å få en sånn seier. Det har vært en tøff periode med to tap som har gått utover selvtilliten vår. Vi har jobbet hardt for å snu det. Jentene har vært utrolig flinke. Og noe riktig må vi ha gjort, for i dag var vi bedre på alt, sier Gabrielsen.

Glassverket-talentet Line Ellertsen ble kampens toppskårer med ni mål og sikret seg dermed også prisen som banens beste.

– Line var veldig god i dag, sammen med mange andre spillere. Dette var først og fremst et vanvittig kollektivt løft. Når laget lykkes, vil også enkeltspillere markere seg, sier Gabrielsen.

– Det var gøy å få det til litt igjen. Å se ballen gå i nettet, og ikke i blokk, keeper eller utenfor, er jo den beste følelsen i verden, sier Ellertsen.

Nederland er ingen «kasteball», men et godt håndballag som hadde Kroatia i kne og tapte bare med ett mål mot Norge i kvalifiseringen til mesterskapet.

Norge møter uortodokse Portugal på onsdag og med seier der er VM-plassen sikret og det blir kamp om 9. plass for Norge.

– Vi ble utspilt av det som kanskje er de to beste lagene i Europa i pulja vår. Men når det har gått som det har gått her nede, så har vi fått mye god lærdom ut av det, sier Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Ellertsen strong against Holland
The Norwegian team managed to get back on track to secure an extremely important victory against Holland in the intermediate round of the the Women’s 17 European Handball Championships. Glassverket’s Line Ellertsen scored nine goals and was selected player of the match.
– It was crazy. We played very well together today. I am happy with my goals. To see the ball in the back of the net is really the best feeling in the world, the 17 year old says.