• Glade Junior Elite-jenter etter seieren søndag.

Cuptriumf perfekt oppladning til Lerøy-kvalifisering

17.08.15 // Glassverkets junior elite-lag sikret seg pokalen i Thon Cup i Follo i helgen.

Skrevet av petertu

Denne helgen slo Glassverkets junior elite-lag skikkelig tilbake etter nedturen i Skjærgårdslekene sist helg.

– Det var veldig gøy å slå Vipers i finalen. Vi hadde mye stang ut sist, men nå fikk vi vist hva vi er gode for. Motstanderne var ikke så mye dårligere denne helgen, sier trener Espen Rødevand til glassverketelite.no.

I finalen vant Glassverket 26-13 mot Vipers, etter en solid prestasjon mot sørlendingene.

– Det var først og fremst en skikkelig lagseier, hvor grunnlaget ble lagt i forsvar. Silje Meese Johannessen stod som en vegg i mål. Sammen med Thea Pedersen har hun virkelig gjort jobben i mål hele helgen, sier Rødevand.

Med tre tap og én seier sist helg, var det ikke helt rytme over det Glassverket gjorde i helgens første kamp mot Follo på fredag. De lilla vant imidlertid 24-22 i Langhushallen.

– Det var litt rotete i den kampen, både framover og bakover, men vi får en såkalt sliteseier til slutt. Vi viser styrke ved at vi klarer å vinne en jevn kamp og får en OK start på turneringen, sier Rødevand.

I den første kampen lørdag begynte forsvaret å sitte bedre og kampen mot Vipers endte 16-16. Glassverket hadde ledet mesteparten av kampen og var nærmest seieren. Etter nok en bra forsvarsmatch løsnet det også i angrep i lørdagens andre kamp. Glassverkets juniorjenter vant hele 33-12 mot Grue.

– I utgangspunktet har ikke disse jentene spilt så mye sammen, men her ser vi at vi begynner å bli tryggere på hverandre. Vi slet Grue helt ut, og de var ikke nærheten av å holde følge, sier treneren, som hadde med seg både Tom Morten Svendsen og Morten Larsen på sidelinjen i helgen.

Mot Junkeren søndag morgen blir det en ny storseier, 31-17.

– Fokuset vårt denne helgen har vært forsvarsspillet. Når det sitter smitter det også framover på banen, sier Rødevand.

Dermed ble denne helgen en skikkelig opptur for J18-laget. Celine Håkestad og Sofie Tangen Syvertsen var for øvrig tilbake it roppen denne helgen, to spillere som begge debuterte i kamp for A-laget sist helg og som har trent med elitelaget en stund.

– Neste helg er det fri, men nå har vi fått akkurat den matchingen vi trenger og tar med oss mye positivt fra Follo og inn i Lerøy-kvalifiseringen i Alta om to uker, konstaterer Espen Rødevand.

Av Peter Tubaas