• Line Ellertsen og Norge gikk på et tap mot Ungarn fredag kveld.

U-landslaget møtte overmakten

14.08.15 // Det ble som ventet tøft mot Ungarn i den andre kampen for Line Ellertsen og LK98 i Slovakia fredag kveld.

Skrevet av petertu

Et giftig ungarsk lag straffet Norge hardt og ga seg ikke før det stod hele 40-29 mot de hardt kjempende norske jentene.

– Vi møtte et lag som var bedre enn oss. Vi hadde en god gameplan, men klarte ikke å følge den. Hver og en av ungarerne var for gode for oss. Vi slet med samhandling mellom forsvar og målvakt, og da blir det vanskelig mot et så godt lag, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverkets Line Ellertsen har slitt med magetrøbbel i dag, men spilte mesteparten av første omgang og litt av andre omgang i den andre kampen i EM i Makedonia. Hun markerte seg ordentlig når hun først var på banen.

– Line var beholdningen vår i dag, og var så god at hun fikk frimerke etter hvert, sier Gabrielsen.

Ellertsen skåret to ganger og pådro seg også to 2-minuttere, én i hver omgang. Det stod 21-14 til Ungarn allerede ved pause, men selv om Ungarn er et godt lag, mener treneren at det ikke burde være så stor forskjell på lagene.

– Vi må være ærlige og si at dette var en kamp langt under pari. Vi ser tydelig at vi ikke er fysisk robuste nok, så vi må hjem og løfte mer vekter, sier han.

Søndag møter Norge et lag som er antatt enda bedre, nemlig Danmark. Norge må trolig vinne med mange mål for å nå mellomspillet.

– Det blir vanskelig, men ingenting er umulig. Vi skal legge en god plan, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Norway met its match
The Norwegian Youth team had a tough time against Hungary in the second match of the preliminary round of the Women’s 17 European Handball Championships.
– We simply met a better team, but we have to be honest, this was not Norway at its best. We especially lacked the physical robustness of the Hungarians, Norway and Glassverket coach Kenneth Gabrielsen says.
Glassverket’s Line Ellertsen played most of the first half and a few minutes into the second, scoring two goals for Norway.