• Marte Langeli måtte se Skjærgårdslekene fra tribunen i helgen.

Langeli slapp med strekken

12.08.15 // Marte Langeli gikk glipp av treningsleiren i Danmark da hun skadet kneet like før avreise, men hun har et aldri så lite håp om å være på banen igjen i Vestfjorden Cup om ti dager.

Skrevet av petertu

Glassverket-målvakt Marte Langeli synes neppe det var gøy å sitte på tribunen under Skjærgårdslekene i helgen, men da hadde hun i hvert fall fått vite at skaden i høyre kne ikke var så ille som først fryktet.

– Jeg fikk vite det da jeg var hos Sissel (Drammen Sportsklinikk) for en uke siden. Skaden er muskulær, mens bånd og menisk ellers er intakt. Det var en lettelse og betyr trolig at jeg er tilbake om ikke så lenge, sier Marte Langeli til glassverketelite.no

Uhellet med høyrekneet skjedde på keeperoppvarming torsdag for knappe to uker siden.

– Jeg skulle ta en ball helt nede i hjørnet. Jeg landet litt feil og fikk en vridning i kneet. Akkurat da var det veldig vondt, men jeg kunne bøye det igjen etter noen få minutter, sier Langeli.

18-åringen ble offisielt en del av A-lagstroppen i slutten av mai og så fram til sin aller første treningsleir med elitelaget forrige uke.

– Det var surt å sitte hjemme, for jeg hadde gledet meg til det. Men kjipe ting skjer. Det er jo ikke en stor greie, så det får jeg leve med, sier Langeli.

Hjemme i Drammen satt keepertalentet og fulgte treningsleiren på hjemmesiden og sosiale medier.

– Jeg fulgte med på bildene og på rapportene fra kampene. Jeg er imponert over hvordan det gikk med laget, sier hun.

Det kan fortsatt ta mer enn fire uker før hun er tilbake etter strekkskaden, men Langeli håper det skal kan gå fortere. Fredag neste uke starter Vestfjorden Cup i Sætre, og keepertalentet håper hun rekker å bli helt frisk til det.

– Jeg kan allerede trene løp og styrke som før. Jeg får ikke lov til å trene med smerter, men det er ikke alltid like lett å finne ut hvor grensen går. Jeg får prøve å være disiplinert, smiler en utålmodig Langeli.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Knee injury proves not too serious for goalie
Glassverket’s talented goal keeper Marte Langeli hopes to return to handball next weekend, after a knee injury has set her back at least three weeks. She has already missed out on the precamp in Denmark and last weekends tournament in Tønsberg.
– It is frustrating to be sidelined, but since it probably is only a muscle strain, I hope to be back in time for the Vestfjorden Cup, ten days from now, Langeli comments.