• Ane Hovland (midten), sammen med Leona Williams, Victoria Ciobanu, Marte Langeli og Marie Hatten på tribunen da Glassverkets J18-lag var i aksjon mot Nordstrand.

Tok gipsen – fikk pris

11.08.15 // Helgen før landslagsvenninnene reiste til EM i Makedonia ble spesiell for Ane Hovland, som fjernet gipsen på fredag og mottok en idrettspris hjemme i Svelvik på lørdag.

Skrevet av petertu

Natt til tirsdag reiste Line Ellertsen og de andre lagvenninnene på LK98 til Makedonia, mens Ane Hovland, som normalt ville vært i troppen, sitter hjemme med en skadet venstre arm.

– Det er virkelig surt å ikke være med. Det var det også før ungdoms-OL. Jeg har trent og jobbet hardt for de mesterskapene, så da er det kjedelig å gå glipp av dem, sier Hovland til glassverketelite.no.

I forrige uke gikk hun glipp av A-lagets treningsleir til Danmark. Og da lagvenninnene tok bronse i ungdoms-OL for knappe to uker siden, satt 17-åringen hjemme i Svelvik og så kampene på nett.

– Vi heiet hjemmefra, og det skal vi gjøre igjen. Nå er Line (Ellertsen) med også, så det er bra vi har med en Glassverket-spiller denne gangen. Jeg håper hun gjør det bra der nede. Og hvis armen blir bra, og jeg står på framover, så kanskje jeg kan slå følge med henne på neste samling, håper Hovland.

I helgen var strekspilleren på tribunen under Skjærgårdslekene. Både da A-laget spilte i Slagenhallen og under J18-kamp i Hårkollhallen. Under den tradisjonsrike turneringen i Tønsberg-området traff hun også mange av sine landslagsvenninner.

– Ja, det var gøy. Jeg fikk snakket med noen av dem og ønsket dem lykke til, sier hun.

Som et bittelite plaster på såret fikk Ane Hovland utdelt en idrettspris fra treningssenteret Fitnessplanet under Svelvikdagene i helgen. Hun fikk hele 5000 kroner og en pokal – og ikke minst en stor overraskelse.

– Hehe, ja, det hadde jeg ikke ventet. Det er mange spennende, unge og lovende idrettsnavn her. Men det var jo veldig hyggelig. Det er alltid gøy at man blir lagt merke til, sier hun.

Hovland brakk venstrearmen i en treningskamp mellom LK98 og Glassverket 28. juni. Hun landet på armen med en medspiller oppå seg. Den er fortsatt litt hoven og litt stiv etter mange uker med gips.

– Jeg tok heldigvis gipsen på fredag. Nå gjelder det å få tilbake bevegeligheten i albue og håndledd. Jeg kan løpe igjen, og kaste og skyte, men ikke spille håndball. Det er for risikabelt foreløpig, sier Hovland.

Ane Hovland håper å være klar igjen til månedsskiftet og Lerøy-kvalifiseringen i Alta, første helgen i september, hvor også første serierunde spilles for A-laget til Glassverket.

– Jeg skal på røntgen igjen 3. september, rett før vi skal til Alta. Hvis alt ser bra ut på bildene, håper på å rekke den kvalifiseringen. Jeg har gledet meg til Lerøy, sier Hovland.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Removed plaster, receives award
When her LK98 national team mates left for the European Championship in Macedonia Tuesday morning, Glassverket pivot Ane Hovland had to stay at home with her injured, left forearm.
– I am really sorry to miss out on the tournament in Skopje. The fractured arm prevented me from going to the Youth Olympics recently, and I was looking forward to join the Norwegian team again for the European Championship, she says.
The 17 year old removed the plaster last Friday, but have to wait patiently another three or four weeks before the physical team lets her play handball again. Hovland did however get some sort of compensation on Saturday at home in Svelvik when she received an award for being one of the most young and aspiring athletes in her hometown
– I didn’t see that coming, but I appreciate the recognition, afterall there are many talented athletes in the area, she says.