• Matilde Johansen & Co var på hugget mot Fredrikstad i plasseringskampen i Skjærgårdslekene søndag.

Jubelavslutning på tøff helg

10.08.15 // Glassverkets nykomponerte J18-lag fikk en tøff start på juniorturneringen i Skjærgårdslekene – men avsluttet med seier.

Skrevet av petertu

Tønsberg (glassverketelite.no): Med elitespillerne som tilskuere på sidelinjen, leverte Glassverkets juniorelite-lag en solid forsvarskamp mot Fredrikstad – og sikret seg med det syvendeplassen i J18-turneringen i Tønsberg.

– Vi er egentlig ikke helt fornøyd med det. Men vi er et nytt lag, så vi blir nok bedre etter hvert. Spesielt i de to første kampene mister vi ballen mye og gjør mye tekniske feil. Det var surt å tape med ett mål i begge, sier bakspiller Matilde Johansen.

Glassverket tapte den første kampen med 17-18 mot Rælingen på fredag og fulgte opp med 18-19 mot Nit/Hak i den første lørdagskampen i Hårkollhallen.

– Vi startet ganske bra, men er uheldige og har mye stang ut og dårlig uttelling i de to første kampene. Vi mener vi taper to jevne kamper, som vi egentlig kunne vunnet, begge to, mener sier trener Espen Rødevand.

Mot Nordstrand i den andre kampen lørdag, var det ikke mange lyspunkter. De lilla tapte 15-23 og var aldri noen trussel for Oslo-laget.

– Jeg tror vi var litt mentalt nedbrutt og bar preg av de to første tapene, og ikke minst at vi har hatt en veldig tøff treningsuke. Vi hang litt med hodet og fikk det ikke til. Vi pratet om det etter kampen i går og før kampen i dag, at vi virkelig måtte gå i kjelleren i den siste kampen, og det synes jeg vi klarte. Vi legger grunnlaget med forsvarsspill det er høy klasse over, sier Rødevand.

Dermed ble det 16-11 mot Fredrikstad og spillerne kunne juble for første seier i turneringen.

– Det var godt å få en seier. Det skulle egentlig bare mangle. Vi bare måtte vinne den kampen og kunne sikkert vunnet med større sifre, sier Matilde Johansen.

– Vi avslutter helgen med en god følelse, og det var viktig. Det tar vi med oss inn i neste cup, som er allerede nå til helgen. Men da skal vi ha en litt roligere uke i forkant, legger Rødevand til.

Det første store målet for J18-laget er kvalifisering til Lerøyserien i Alta den første helgen i september.

– Jeg tror spillet kommer til å sitte innen vi reiser til Alta og før sesongen starter for fullt. Det blir mye kamper framover, så da blir vi mer samspilte, sier Johansen.

Av Peter Tubaas