• Trine Bronsta skåret tre ganger mot Nordstrand.

Til finalen i Skjærgårdslekene

09.08.15 // Glassverket tok seg til finalen i Skjærgårdslekene etter en ny solid seier mot Nordstrand søndag formiddag. Nå venter en knalltøff kamp om seieren i turneringen.

Skrevet av petertu

Tønsberg (glassverketelite.no): Nordstrand har pleid å være en vrien nøtt, men Glassverket hadde ingen problemer med slå Oslo-klubben 27-19 i den tredje kampen i Skjærgårdslekene.

– Vi må være fornøyde med det. Det fungerer uansett hvilke spillere som står på banen. Vi spiller som et lag hele veien. Jeg er litt overrasket over at det går så lett mot Nordstrand som vi pleier å slite mot, sier Emilie Christensen til glassverketelite.no.

Jeanett Kristiansen var på hugget i starten og skåret fire av de første da Glassverket tok en 6-2-ledelse etter åtte minutter. Hun skåret syv mål med høyreslegga bare før pause. For andre kamp på rad stod det 15-8 til Glassverket halvveis.

– Vi sliter mot dem hver gang vi spiller mot dem. Jeg vet ikke hva det er. Men derfor er det deilig å vise at det er forskjell på lagene i dag. De manglet kanskje noen av de beste spillerne, men vi hadde også skader på sentrale spillere. Likevel vinner vi komfortabelt. Det gir selvtillit, sier Trine Bronsta.

Spillere som Hege Bakken Wahlquist, Kari Brattset og Line Ellertsen stod over kampen. Men de som kom inn tok ansvar. Alle utespillerne har skåret i løpet av turneringen.

– De som kommer innpå er kanskje enda flinkere til å gå på mål enn vi var i fjor. Alle tør å melde seg litt mer på og blir tøffere og tøffere i duellene, sier Bronsta, som spilte hele kampen i dag.

– Hestehalen til Trine ble lavere og lavere utover kampen, og det er et godt tegn, ler Christensen. – I dag ser vi hvor mye vi har å spille på. Det er kamp om hver plass på banen, og man har gode og dårlige dager, så det er bra at vi har mange å ta av og gode variasjonsmuligheter, legger hun til.

Etter at Glassverket hadde fått en firemålsledelse ble differansen aldri mindre, selv om Nordstrand yppet seg litt i starten av andre omgang med tre kjappe og hadde 15-11 på et tidspunkt.

Men så fikk Emilie Christensen, Kristin Nørstebø og Line Bjørnsen stilt inn kanonene. Tiril Günther Merg kom inn på strek og sørget for to skåringer og en syvmeter. Celine Håkestad fikk sitt første mål for A-laget fra kant fem minutter før slutt.

– Det blir gøy å møte Storhamar i finalen. Det blir den tøffeste kampen denne helgen, men vi går alltid på banen for å vinne, sier Emilie Christensen.

Finalen i Skjærgårdslekene går i den nye Nøtterøy-hallen kl 17.00 (obs! endret tidspunkt).

– Det er perfekt å avslutte en god treningsuke med knalltøff motstand i finalen. Det har vel aldri skjedd at et lag som ville kjempet om medalje i Grundigligaen spiller i norsk 1. divisjon. Så her er det ikke noe snakk om divisjonsforskjell. Det er ingenting Storhamar vil mer enn å vinne denne turneringen, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Kampfakta: Glassverket – Nordstrand 27-19 (15-8/12-11)
Treningskamp, Slagenhallen (Tønsberg), søndag 9. august 2015, kl 10.45
Tilskuere: Ca 100
Glassverket: Silje Meese Johannessen, Martina Thörn, Tiril Günther Merg 2, Kristin Nørstebø 5, Emilie Christensen 4, Line Bjørnsen 3, Trine Bronsta 3, Jeanett Kristiansen 7, , Lisa Forsberg Bernhardsen 1, Eline Rikartsen, Celine Håkestad 1, Sofie Tangen Syvertsen 1
Toppskårer Glassverket: Jeanett Kristiansen, 7
Gule kort: Glassverket 1, Nordstrand 1
2 minutter: Glassverket ingen, Nordstrand 1
Av Peter Tubaas