• Glade Glassverket-spillere etter triumfen i Skjærgårdslekene søndag.

Gjorde kort prosess i finalen

09.08.15 // Glassverket viste Storhamar ingen nåde og hadde i praksis avgjort finalen i Skjærgårdslekene allerede etter 20 minutter.

Skrevet av petertu

Nøtterøy (glassverketelite.no): «Råskap» er stikkordet spillerne har valgt for sesongen, og det var virkelig det de leverte mot Storhamar søndag ettermiddag. Etter en famlende start og 4-3-ledelse til hamarsingene, ga Glassverket gass og skåret tolv strake mål.

– Det var kjempemoro. Vi hadde kanskje litt åpningsnerver, så slipper vi ned skuldrene og står knallbra bakover, samtidig som Martina stenger målet fullstendig, sier Kari Brattset etter 30-20-seieren i Nøtterøyhallen.

Martina Thörn introduserte seg for alvor for det norske publikummet i dag, med en kjempekamp og over 50 i redningsprosent. Hun ble naturligvis kåret til banens beste og fikk en klokke med seg hjem.

– Ja, jeg må være fornøyd med mitt første gull med Glassverket og en fin klokke, smiler hun. – Jeg hadde en god følelse før kampen, selv om jeg var litt sliten i kroppen. I blant har man den følelsen, og da er det bare å holde fast på den. Jeg er aller best når jeg er avslappet, og det var jeg i dag, sier Thörn.

Storhamar herjet til tider med motstanderne i innledende kamper i Skjærgårdslekene, og Glassverket var spent på hva som ventet mot det degraderte eliteserielaget. Glassverket ledet 17-5 på det meste, etter 20 minutter, og 18-9 til pause.

– Jeg er ikke så kjempeoverrasket over forskjellen. Vi har slått dem med store sifre før og vet at vi kan. Så lenge vi er på vårt beste, vet vi at vi slår dem, sier Kari Brattset.

Brattset sliter fortsatt med akillesskaden sin og stod over den første kampen søndag. Men i finalen leverte hun varene med seks fulltreffere fra strek, tre av dem etter innspill fra ungjenta Line Ellertsen, som også hadde en meget god dag.

– Jeg fikk skikkelig god kontakt med Line i dag. Hun har et skikkelig godt blikk på linja, og det er bra for meg. Jeg må være fornøyd med dagen, med så mange gode innspill og skudd som sitter bedre, sier hun.

Det var ingenting som tydet på at Glassverket spilte sin sjette kamp denne uka. Først to tøffe mot FC Midtjylland. Deretter tre mot relativt overkommelig motstand i innledende kamper i Skjærgårdslekene.

– Selv med den uka vi har bak oss, med stor belastning på mange, står vi sammen som et lag, og driter i at vi er slitne, konstaterer Brattset.

Trener Kenneth Gabrielsen setter seg om to dager på flyet til Makedonia sammen med Line Ellertsen for å representere Norge i EM for 98-spillere. Det kan han gjøre med en god følelse.

– Vi har hatt fokus på hvordan vi skal gjennomføre denne treningsuka og avslutter på en profesjonell måte og viser fart og fysikk og finspill i perioder. Det er fortsatt mye å gå på, men dette har vært en meget god uke for oss, sier Gabrielsen.

Thea Pedersen kom inn som målvakt de siste fem minuttene og bidro med to-tre fine redninger sterkt til at Glassverket også vant andre omgang, noe som var målsettingen som ble satt i garderoben i pausen.

Glassverket vant Skjærgårdslekene også sist laget var med, for to år siden. For seieren mot Storhamar fikk laget 10.000 kroner.

Kampfakta: Glassverket – Storhamar 30-20 (18-9/12-11)
Treningskamp, Nøtterøyhallen (Nøtterøy), søndag 9. august 2015, kl 17.00
Tilskuere: Ca 300
Glassverket: Martina Thörn, Thea Pedersen, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 6, Emilie Christensen 2, Line Bjørnsen 5, Trine Bronsta, Jeanett Kristiansen 5, Hege Bakken Wahlquist 4, Line Ellertsen 4, Lisa Forsberg Bernhardsen 1.
Gule kort: Glassverket 2, Storhamar ingen
Tominuttere: Glassverket 3, Storhamar 3.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Glassverket won the trophy
Glassverket won 30-20 against Storhamar in the final of the Skjærgårdslekene tournament Sunday. The team showed no mercy against the 1. division team and had a 17-5 lead after 20 minutes.
– We had some nerves in the beginning, but then we played great in defence and had an excellent goal keeper behind us, Kari Brattset says.
The pivot scored six and is almost back on track after her injury. Goalie Martina Thörn was player of the match.
– I had a good feeling before the match today, she says.