• Hege Bakken Wahlquist skårer et av sine mål mot Njård lørdag.

Kontringsshow mot Njård

08.08.15 // Hege Bakken Wahlquist viste vei da Glassverket skåret halvparten av målene sine på kontringer mot Njård.

Skrevet av petertu

Tønsberg (glassverketelite.no): Med et helt nytt lag på banen var det litt rusk i Glassverket-maskineriet i starten, men fra midtveis i første omgang var det ingen tvil lenger i Slagenhallen.

– De var veldig frampå fra start av. Men det var litt som ventet, for de har jo ikke noe å tape. Jeg synes det virket som et bra lag, men så stoppet det litt opp for dem, og vi kunne dra ifra, oppsummerer Hege Bakken Wahlquist.

Med seks mål på 25 minutter var hun sterkt delaktig i at Glassverket ledet 15-8 til pause. Fire av målene kom på kontring. Den lynkjappe 23-åringen har tatt lange skritt i riktig retning i år.

– Jeg synes det har gått veldig bra i det siste. Jeg er mer sikker på meg selv. Det er en veldig deilig følelse. Jeg prøver bare å roe ned og gjøre det jeg vet jeg kan, sier hun.

Glassverket gikk først opp i ledelsen da dagens toppskårer, Hege Bakken Wahlquist, satte inn 6-5 etter 11 minutter. Til slutt endte Glassverket på hele 14 mål kontringsmål, det vil si halvparten, i 28-18-seieren mot Oslo-klubben.

– Det er et høyt tall og naturligvis veldig bra at vi skårer på så mange kontringer. Hege spilte en strålende kamp. Hun har forbedret skuddteknikken sin, blitt litt eldre og virker tryggere på seg selv, sier Glassverket-trener Geir Oustorp.

Njård yppet seg litt igjen midtveis i andre omgang og var på et tidspunkt seks mål bak. Men så begynte Kristin Nørstebø å hamre ballen i mål.

– Njård er et lag vi skal slå, ettersom de spiller i første divisjon. Vi startet litt hanglete framover, men viste i andre omgang at det ikke er noen tvil, sier femmålsskårer Nørstebø, som ikke var bekymret for at det lugget litt i begynnelsen av kampen.

– Det er gjerne angrepsspillet som tar lengst tid før det sitter i oppkjøringen, så det er ikke så rart at det skurrer litt i blant Men jeg synes at alle som kommer på banen melder seg på, og at vi fortsatt har framgang i alle kamper, sier hun.

For Glassverket var dette den andre kampen hvor det byttes mye på spillerne og den andre kampen på rad med mer enn tosifret seier.

– Vi ledet ikke med ti før tida var ute, og det er en god egenskap at det ikke blir dårligere på slutten. Kampen var litt som i går, solid og bra. Mange spillere får prøve seg, og det blir mange nye konstellasjoner. De som startet har aldri stått sammen i kamp før. Da blir det litt rykk og napp, men det er jo det som er poenget med denne turneringen. Vi er fornøyde med å gå ut herfra med ti plussmål og ingen skader, sier Geir Oustorp.

Kampfakta: Njård – Glassverket 18-28 (8-15/10-13)
Treningskamp, Slagenhallen (Tønsberg), lørdag 8. august 2015, kl 20.00
Tilskuere: Ca 140
Glassverket: Martina Thörn, Thea Pedersen, Tiril Günther Merg, Kristin Nørstebø 5, Emilie Christensen 2, Line Bjørnsen 2, Trine Bronsta 1, Jeanett Kristiansen 3, Hege Bakken Wahlquist 6, Line Ellertsen 5, Lisa Forsberg Bernhardsen 1, Eline Rikartsen 2, Celine Håkestad.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Counter attacks secured victory against Njård
Glassverket won it’s second consecutive match in Skjærgårdslekene Saturday against 1. division team Njård from Oslo.
– It’s a team that we should beat, given the fact that they are in the division below us. In the first halv we were not that precise, but in the second half there were no doubt, Kristin Nørstebø says.
Player of the match was Hege Bakken Wahlquist with six goals, four of them on counter attacks. Half of the Glassverket goals in the match was actually counter attacks.
– I feel that my game has improved lately. I feel confident now, and that’s a good feeling, Bakken Wahlquist says.