• Eline Rikartsen i duell mot tidligere Glassverket-kollega Marthe Kristin Olsen fredag kveld.

Ungjentene bidro til storseier mot Skrim

07.08.15 // Hele troppen var på banen i åpningskampen i Skjærgårdslekene, og de ikke fullt så rutinerte grep sjansen de fikk.

Skrevet av petertu

Tønsberg (glassverketelite.no): Spillerne som har fått minst spilletid til nå viste at også de er til i å regne med, da Skrim ble slått hele 25-14 i den første kampen i Skjærgårdslekene i Slagenhallen fredag kveld.

– Jeg føler vi viste at også vi kan spille håndball. Jeg synes vi grep sjansen vi fikk. Det var gøy å spille i dag. Og det er alltid noe ekstra slå Skrim, sier Eline Rikartsen til glassverketelite.no.

Hun har gått på skole sammen med flere av Skrim-spillerne og markerte seg med å kjempe inn fire mål mot Grundigliga-laget fra Kongsberg.

– Jeg synes det gikk bra. Jeg bommet i hvert fall ikke. Da får jeg være fornøyd. Det var også gøy å få så mye spilletid. Jeg spilte bare 5-10 minutter av hver kamp i Danmark og cirka 40 minutter i dag, sier Sætre-jenta.

I begge omgangene gikk det seks minutter før Skrim tegnet seg på skåringslisten. Jeanett Kristiansen ble for tredje kamp på rad toppskårer, denne gangen med fem mål, tre av dem på straffe.

– Jeg synes vi klarte omstillingen fra veldig god motstand i Danmark til normal Grundigliga-motstand i dag på en veldig bra måte. Vi hadde en målsetting om å få rullert mye på laget. Det klarte vi, og vi vinner likevel med elleve mål. I dag fikk vi se litt av hva som bor i mange av de som ikke har spilt så mye til nå. Jeg er veldig fornøyd, sier Kenneth Gabrielsen.

I tillegg til Eline Rikartsen viste EM-uttatte Line Ellertsen at hun er på vei tilbake til god, gammel form. Hun skåret to ganger og gikk uredd på gjennombrudd gang på gang. Celine Håkestad og Sofie Tangen Syvertsen leverte begge varene i sin aller første kamp for A-laget (egen sak kommer). Trine Bronsta kunne også glede seg over mer spilletid enn på lenge.

– Jeg synes laget gjør det veldig bra, selv om vi ikke har spilt så mye sammen. Det var gøy å få en del spilletid, men jeg føler ikke jeg treffer helt, så jeg er ikke helt fornøyd med meg selv. Men vi bytter mye og holder fortsatt ledelsen. Det er jo bra, smiler Bronsta.

Det stod 13-7 til pause, og Skrim klarte aldri å nærme seg Glassverket i målprotokollen. Til slutt skilte det ellevemål mellom de to lagene som spilte veldig jevnt i serien i fjor.

– Jeg er litt overrasket over at det ble så stor forskjell. Men vi er konsentrerte i dag, og Kenneth var veldig opptatt av at vi ikke skulle undervurdere dem. Jeg synes vi klarte å omstille oss bra etter kampene i Danmark, sier Line Bjørnsen.

– Vi visste ikke hvordan hva Skrim hadde å by på, så jeg tok i hvert fall ikke for gitt at vi kom til å vinne. Vi gikk på banen med innstillingen at vi må gi alt for å vinne, sier bursdagsbarnet, 23 år gamle, Hege Bakken Wahlquist.

De litt mer rutinerte jentene synes at deres unge kolleger gjorde jobben da de kom innpå.

– Jeg synes de klarte seg veldig bra. De har jo ikke spilt så mye, men de er tøffe og tar sjansen når de får den. De viser skikkelig vilje og guts når de kommer på banen, sier Bjørnsen og Bakken Wahlquist.

En meget sterk kamp var det også av Martina Thörn, som i sitt første møte med norsk håndball leverte en redningsprosent på rundt 50.

– Hun var helt rå i dag, sier trener Gabrielsen.

Tiril Günther Merg og Marte Langeli stod over med skader i dag.

Kampfakta: Glassverket – Skrim 25-14 (13-7/12-7)
Treningskamp, Slagenhallen (Tønsberg), fredag 7. august 2015, kl 20.00
Tilskuere: Ca 150
Glassverket: Silje Meese Johannessen, Martina Thörn, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset, Emilie Christensen 3, Line Bjørnsen 3, Trine Bronsta 1, Jeanett Kristiansen 5, Hege Bakken Wahlquist 2, Line Ellertsen 2, Lisa Forsberg Bernhardsen 1, Eline Rikartsen 4, Celine Håkestad, Sofie Tangen Syvertsen 1

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Glassverket with big victory against Skrim
Glassverket won their first match in Skjærgårdslekene in Tønsberg Friday night with 25-14 against their Grundigliga opponent and neighbour Skrim from Kongsberg.
– I am very satisfied with how the young and less experienced players performed against Skrim. We wanted to rotate a lot and give many players the chance to play today. And they did not let us down, coach Kenneth Gabrielsen says.