• Celine Håkestad (tv) og Sofie Tangen Syvertsen (th) fikk mye spilletid mot Skrim i åpningskampen i Skjærgårdslekene.

17-åringer debuterte med storseier

07.08.15 // Celine Håkestad og Sofie Tangen Syversen fikk sine aller første kamper for A-laget til Glassverket i Skjærgårdslekene fredag kveld.

Skrevet av petertu

Tønsberg (glassverketelite.no): Glassverket roterte mye på laget, men slo likevel Skrim med elleve mål i Slagenhallen. To juniorspillere var på banen for serietoeren for aller første gang i kamp.

– Det var skikkelig morsomt. Men jeg burde kanskje gjort litt mer ut av sjansene mine. Jeg fikk et par jeg burde hoppet inn på. Jeg må bare bli litt tøffere. Når en først trekker seg litt i starten så er det ingen vits å hoppe inn. Da blir vinkelen for dårlig, sier Celine Håkestad.

Åskollen-jenta kom innpå etter kvarteret i første omgang og fikk en del spilletid på venstrekanten.

– Det var veldig deilig å spille kamp igjen. Det var lenge siden sist. Og ekstra gøy å spille for A-laget, sier Håkestad.

Bakspiller Sofie Tangen Syvertsen kom på banen først etter 10 minutter i andre omgang, men markerte seg raskt med offensivt spill.

– Man må trykke til litt ekstra når det er så høyt nivå. Det er et helt annet tempo her enn jeg er vant til. Men det var kjempemoro å få slippe til i dag, sier 17-åringen fra Krokstadelva.

Tangen Syvertsen tegnet seg også på skåringslista da hun banket inn 22-11 etter drøye kvarteret i andre omgang.

– Ja, det var veldig deilig å få den skåringen. Totalt sett er jeg greit fornøyd med debuten, spesielt forsvarsdelen. Men jeg følte jeg nølte og var litt usikker noen ganger, sier hun.

Ingen av de to er i A-lagstroppen pr i dag, men fikk være med til treningsleiren i Danmark tidligere denne uken.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få sjansen på A-laget i år. Det var bare en uke før treningsleiren at jeg fikk høre fra Kenneth at jeg fikk være med. Så dette er veldig stort. Drømmen er jo å spille på A-laget til Glassverket, sier Håkestad.

– Ja, målet er definitivt en plass i A-stallen etter hvert. Det er veldig gøy å få prøve seg litt i dag, legger lagvenninnen til.

Under treningsleiren i Danmark, som ble avsluttet torsdag, fikk de to ikke spille. Men de rakk å bli godt inkludert i miljøet.

– De er kjempesnille mot oss og vi har kommet godt inn i laget rent sosialt. Det er en veldig fin gjeng hvor alle tar vare på hverandre, sier Håkestad og Tangen Syvertsen.

Fra trener Kenneth Gabrielsen får begge de to debutantene godkjent etter kampen mot Skrim.

– Jeg er veldig fornøyd med begge to. Celine må bare våge å hoppe inn når hun får sjansen, for det er ikke noe farlig. Sofie synes jeg var uredd og klarte seg veldig bra når hun stod fem minutter som treer. Bra debuter av begge to, konstaterer trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Av Peter Tubaas