• Jeanett Kristiansen banker inn ett av sine mange mål mot FC Midtjylland onsdag.

Skyter på seg selvtillit

05.08.15 // Det luktet svidd av skuddene til Jeanett Kristiansen mot FC Midtjylland onsdag, i en kamp som endte med et knepent tap for Glassverket.

Skrevet av petertu

Stidsholt (glassverketelite.no): Glassverket bet godt fra seg i perioder, men tapte til slutt 24-26 mot Champions League-laget FC Midtjylland i den andre og siste kampen under treningsleiren nord i Danmark.

– Selv om de manglet noen av spillerne sine, så er det et godt lag med flere rutinerte spillere enn vi har. Jeg synes vi gjør det bra i begge kampene. Noen ganger spiller vi dem helt ut, så jeg synes vi kan være ganske fornøyde, sier Jeanett Kristiansen, som ble toppskårer med ni mål mot danskene.

Etter mer eller mindre et halvt år på sidelinjen begynner skuddene å sitte slik de gjorde på høstsesongen i fjor.

– Det er deilig at det begynner å fungere igjen. Det er ekstra gøy mot et så godt lag. Det gir selvtillit. Jeg håper bare jeg tar det meg inn i Skjærgårdslekene til helgen og videre i oppkjøringen og sesongen, sier 21-åringen.

Venstrebacken pådro seg et brudd i det høyre håndleddet rundt juletider og var lenge helt ute av spill. Ennå så murrer det litt.

– Skaden er der fortsatt, men det er mye bedre. I kampen blir den varm, så da merker jeg ikke så mye. Men noen ganger så henger den seg opp, så da må jeg tøye litt. Det hemmer meg ikke så mye, men jeg må ise den ned med en gang etterpå, sier Kristiansen.

Selv om søster Veronica Kristiansen spilte på det andre laget hadde hun ikke noe problem med å glede seg over lillesøsterens skuddoppvisning.

– Det er verdensklasse over de skuddene. Det var Jeanett vi snakket om i pausen. Det er gøy å se at hun blomstrer, sier den ferske danmarksproffen, som bare spilte litt i forsvar i dag på grunn av skulderskaden sin.

Med syv mål i kampen på mandag er Jeanett Kristiansen oppe i 16 mål i de to kampene mot FC Midtjylland.

– Det er ingen i Norge som skyter som henne. Hun var helt rå i dag. Det var i det hele tatt veldig mye positivt fra mange spillere, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Glassverket fikk ikke en like god start på kampen som på mandag, men var oppe i ledelsen 6-5 da Jeanett Kristiansen hadde skåret fire av de seks første målene. Til pause stod det imidlertid 15-11 til FC Midtjylland. Etter pause gikk Glassverket rett i strupen på «hunnulvene» fra Ikast og ledet 6-1 etter syv minutter.

– Når vi lå under med fire til pause var målsettingen vår å vinne andre omgang. Det klarte vi. Vi får nok en god gjennomkjøring mot god motstand og ikke minst ukjent motstand. Her er det spillere som prikker ballen i mål fra over ni meter om vi ikke er på plass. Vi ble dratt litt mye ut i perioder, men fikk justert det bra i andre omgang, sier Gabrielsen.

Kampfakta: FC Midtjylland – Glassverket 26-24 (15-11/11-13)
Treningskamp, Stidsholt (Danmark), onsdag 5. august 2015, kl 12.00
Tilskuere: Ca 70
Glassverket: Martina Thörn, Tiril Günther Merg, Kristin Nørstebø 2, Kari Brattset 4, Emilie Christensen 4, Line Bjørnsen 1, Eline Rikartsen, Jeanett Kristiansen 9, Hege Bakken Wahlquist 3, Line Ellertsen, Lisa Forsberg Bernhardsen.
Gule kort: FC Midtjylland 0, Glassverket 2
2 minuttere: FC Midtjylland 0, Glassverket 0

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: A shot of confidence
Jeanett Kristiansen hammered nine balls in the back of the net when Glassverket was defeated by two goals (24-26) against FC Midtjylland on Wednesday.
– It’s a boost to my confidence when I succeed against such a good team. We give them a lot of trouble at times, and I think we should be happy with the performance, Jeanett Kristiansen says.
– Nobody shoots like her in Norway, simply amazing, says coach Kenneth Gabrielsen.