• Tom Morten Svendsen lot spillerne holde på både vel og lenge under dagens fysiske økt.

Svendsen strekker Glassverket-strikken

04.08.15 // Det skal ikke stå på den fysiske treningen for Glassverket-spillerne, som fikk en usedvanlig hard og lang styrkeøkt tirsdag formiddag.

Skrevet av petertu

Fredrikshavn (glassverketelite.no): Fysisk trener Tom Morten ”Tommo” Svendsen serverte spillerne tøff basis- og styrketrening i to og en halv time.

– Jeg fikk noen tilbakemeldinger på at det ble i lengste laget. Men det er veldig fint at vi kommuniserer som vi gjorde etter treningen i dag. Dette var en kjempetung styrkeøkt, og vi balanserer litt på kanten for noen. Men det er det som gjør at vi blir bedre, sier Svendsen til glassverketelite.no

Der var ikke plass til alle spillerne på én gang, slik at noen måtte starte med styrketreningen først.

– Alle vil gjerne ha basisøkta først, slik at de får varmet opp musklene de skal bruke på styrketreningen, men det var det ikke nok utstyr til, slik at vi måtte dele gruppa i to. Det ble litt mye og feil rekkefølge for noen, sier Svendsen.

Men hvis man ikke kjører så hardt at det blir litt murring i blant, så er det kanskje heller ikke hardt nok.

– Det er kjempebra at det er hardt. Det var en veldig bra økt, og det er fint at vi blir så godt fulgt opp. Hadde alle hatt en basisøkt først, så hadde det vært helt perfekt. At den ble så lang var kanskje ikke helt optimalt, fordi man blir litt sulten og ufokusert. Men forholdende gjorde at det måtte bli litt sånn i dag, sier Tiril Günther Merg.

Treningen tirsdag formiddag gikk i Arena Nord i Fredrikshavn, samme sted hvor Norge skal VM-åpne mot Russland i november.

– Jeg var veldig sliten på slutten, men det er jo meningen. Jeg har vært med på en del sånne økter med ”Tommo” før, så jeg synes det var en veldig god økt. Men det var nok en fordel for gruppa jeg var på, den som hadde basistrening først, deretter styrke, sier Kari Brattset.

– Den var veldig tung, men da er det til gjengjeld veldig deilig når man er ferdig, legger Monica Iversen til.

Tom Morten Svendsen er kjent som en detaljfreak og overlater aldri ting til tilfeldighetene. Hvis øvelsene ikke utføres riktig er det nesten ingen vits. Kommunikasjon er alfa og omega.

– Han er veldig flink til å ta tilbakemeldinger og til å gi tilbakemeldinger. Hver gang vi har en ny øvelse så spør han hvordan det var. Han er opptatt av detaljer og at vi skal kunne overføre det vi gjør i styrkerommet til håndballbanen, og det tror jeg er veldig lurt, sier Brattset.

– Han har også laget individuelt tilpassede programmer til de ulike posisjonene på banen, slik at kantspillerne har et litt annet opplegg enn oss på strek, for eksempel. Han justerer også for hver enkelt spiller, sier Iversen.

Også trener Kenneth Gabrielsen er fornøyd med det fysiske opplegget Glassverket har fått til foran 1516-sesongen.

– Det er ikke hverdags at vi kjører så hardt, men det er veldig en gang i blant. Det var perfekt når vi ikke skulle ha en håndballøkt i dag. Nå har de fått trent hele kroppen med dyktig veiledning, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Pushing the limits
Tom Morten Svendsen, Glassverket’s new physical coach let the players work hard with core and strenght training for two and a half hour this morning.
– I received some signals that the session was a bit long, but this is what we have to do to become better. I do, however, appreciate the response I got after the training and we need to communicate to improve, the physical coach says.
– He is very good at receiving and giving feedback. He works carefully with details, and adjust training programs after the needs of each and every player, Monica Iversen and Kari Brattset explains.