• Rune Jakobsen (tv) og Ellen Engemand (th) synes det var gøy å bli trent av Monica Iversen, Eline Rikartsen og de andre Glassverket-jentene.

«Sjov» med håndballskole

04.08.15 // Deltakerne på håndballskolen i Stidsholt hadde det gøy med Glassverket-spillerne som instruktører, men forstod ikke alt de sa.

Skrevet av petertu

Stidsholt (glassverketelite.no): Det var ikke bare deltakerne på håndballskolen som hadde det sjov i Stidsholt tirsdag ettermiddag. Glassverket-instruktørene koste seg de også.

– Jeg synes halvannen time gikk veldig fort. Det virker som deltakerne synes det var gøy også. Vi ser spesielt at stemningen stiger med en gang det blir et konkurranseelement, sier Monica Iversen.

Men selv om bare Skagerrak skiller Norge fra Danmark var språket til tider en utfordring.

– Det er litt vanskelig når vi ikke forstår hverandre. Da blir de litt ukonsentrerte og snakker seg i mellom, men jeg synes det gikk veldig fint. Jeg tror det ble en god økt, sier Eline Rikartsen.

Som en del av avtalen med FC Midtjylland og Nordjylland Idrætsefterskole har Glassverket-spillerne stilt som instruktører på håndballskolen som pågår denne uken. Monica og Eline hadde med seg Martina Thörn og Pia Narvesen i trenerkvartetten tirsdag. Resten av Glassverketspillerne var i aksjon på mandag.

– De øvelsene vi kjørerer her er akkurat samme som vi bruker på våre egne A-lagstreninger. Vi finner ikke på noe nytt. Men vi tar jo de øvelsene vi vet vil være populære, sier Iversen.

De unge guttene og jentene i 14-15-årsalderen fikk løpt, kastet og skutt mye i løpet av de 90 minuttene økta varte. De er på håndballskole fra søndag til onsdag denne uken.

– Det var veldig gøy. Jeg synes det var fint at vi gjorde så mye forskjellig. Det var rett og slett «sjov» alt vi gjorde i dag, sier Ellen Engemand.

– Jeg synes også det var gøy. Det var litt vanskelig å forstå hva de sa noen ganger, men det er litt annerledes å trene med profesjonelle, og vi fikk prøve en del nye øvelser, sier Rune Jakobsen.

Han synes det var helt utmerket å være på håndballskolen noen mil sør for Fredrikshavn.

– Det er fint med håndballskole, vi får trene med profesjonelle, trenerne er gode, man møter nye venner og det er god mat her, sier Jakobsen.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Fun at a local handball academy
Glassverket players were coaching the youngsters during the handball youth academy Monday and Tuesday this week at the Nordjylland Sports Boarding School (Nordjylland Idrætsefterskole).
– We do the same exercises here as we do on our own trainings back home. It looks as if the participants had fun, and so did we, Monica Iversen says.
Only a small ocean separates Norway from Denmark, but the language was sort of a challenge.
– It was a bit difficult to understand the language, but we had fun doing a lot of new exercises, young player Rune Jakobsen says.