• Hege Bakken Wahlquist og Glassverket kontret godt, spesielt i første omgang.

Yppet seg mot FC Midtjylland

03.08.15 // Glassverket ga gass fra start mot de danske sluttspillmesterne, men måtte til slutt se seg slått med tre mål.

Skrevet av petertu

Stidsholt (glassverketelite.no): Det var serietoerne i Danmark og Norge i siste sesong som møttes til dyst i Stidsholt mandag kveld. Glassverket var oppe i en femmålsledelse etter 20 minutter og gikk til pause med 13-12.

– Vi var veldig gode i første omgang, så rotet vi litt både i forsvar og angrep i andre omgang. Det var irriterende, for vi vet vi kan bedre og kunne godt ha vunnet dette, oppsummerer Hege Bakken Wahlquist, som var med på å løpe FC Midtjylland i senk i en periode i første omgang hvor hun signerte tre kontringsmål på rappen.

I andre omgang skrudde imidlertid FC Midtjylland opp tempoet og tok til slutt hjem en 27-24-seier.

– Det var veldig moro å få det såpass bra til i første omgang. Så kommer de mer med i kampen. Jeg tror ikke de er bedre trent enn oss, men vi blir litt ukonsentrerte i andre omgang, sier Bakken Wahlquist.

Det var ikke like høyt tempo og presisjon i andre omgang som i de første 20 minuttene av første omgang, men til gjengjeld hadde Jeanett Kristiansen stilt inn skuddarmen og knallet inn fem mål fra distanse.

– Det kom seg heldigvis litt i andre omgang. Det var deilig. Jeg synes ikke vi gjorde noen dårlig kamp i dag. Vi er jo nesten på nivå med et av de beste lagene i Danmark. Det gikk enda bedre enn jeg trodde i dag, sier Glassverkets toppskårer.

Søsteren Veronica Kristiansen ble spart i angrep ettersom hun sliter med den ene skulderen, men hun spilte periodevis i forsvar for FC Midtjylland mot sine gamle lagvenninner.

– Jeg er veldig fornøyd med utbyttet av kampen, spesielt den strålende starten. Vi hadde syv kontringsmål og ledet med fem mål på et tidspunkt. Det er mulig ikke FC Midtjylland var klar over at vi hadde fart vi også, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Omtrent hundre tilskuere fikk med seg kampen mellom de to sølvlagene fra Norge og Danmark i kveld, mesteparten av dem deltakere i håndballskolen som pågår samme sted.

– Det er jevnt og i praksis kamp helt inn. Det må vi være fornøyde med. Det er tross alt et utrolig høyt nivå på FC Midtjylland, med smarte håndballspillere med et forrykende tempo, oppsummerer Gabrielsen.

Hele fire spillere var på banen i kamp for Glassverket for første gang mandag: Martina Thörn, Silje Meese Johannessen, Line Ellertsen og Lisa Forsberg Bernhardsen. Mer om det i egen sak!

Kampfakta: FC Midtjylland – Glassverket 27-24 (12-13/15-11)
Treningskamp, Stidsholt (Danmark), mandag 3. august 2015, kl 19.00
Tilskuere: Ca 100
Glassverket: Silje Meese Johannessen, Martina Thörn, Kristin Nørstebø 1, Kari Brattset 4, Emilie Christensen 3, Line Bjørnsen 2, Jeanett Kristiansen 7, Hege Bakken Wahlquist 4, Line Ellertsen 2, Lisa Forsberg Bernhardsen 1.
Gule kort: FC Midtjylland 0, Glassverket 1
2 minuttere: FC Midtjylland 0, Glassverket 1

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Narrow loss against Danish top team
Glassverket were defeated 27-24 in their first of two friendly matches against FC Midtjylland during their stay in Denmark.
– We played evenly almost to the end, and we are nothing but satisfied with the game, especially with the magnificent first half. Afterall Midtjylland is a high quality team, with smart and fast players, coach Kenneth Gabrielsen comments.