• Mandag løp Pia Narvesen for første gang siden 20. mai.

Første løpetur på ti uker

03.08.15 // Endelig er Pia Narvesen på beina igjen og med riktig progresjon håper hun å være tilbake i god, gammel håndballform til seriestart.

Skrevet av petertu

Stidsholt (glassverketelite.no): På grunn av et vondt høyre kne har ikke Pia Narvesen løpt siden den siste sluttspillfinalen mot Larvik. Men under den første treningsøkta i Danmark fikk hun lov til å bevege seg igjen.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg kjente ingenting underveis og har ikke smerter nå. Det var digg å komme i gang igjen og få kjenne litt på parketten, sier Pia Narvesen til glassverketelite.no.

Hun måtte nøye seg med å løpe opp og ned langs sidelinja mens resten av laget trente håndball, men akkurat i dag var det helt greit for 27-åringen.

– Når det er så lenge siden sist, er det alltid litt spennende om man føler seg som en elefant eller om det går greit, og jeg synes det gikk fint. Jeg har holdt meg i relativt god form, sier Narvesen.

Glassverket-kapteinen har fått konstatert jumper’s knee i det høyre kneet. Hun er inne i et tolvukers opptreningsprogram, hvor hun får tett oppfølging av Glassverkets samarbeidspartner Drammen Sportsklinikk.

Dagens løpeøkt var naturligvis klarert med dem. Og etter å ha løpt forsiktig i 30 minutter i hallen i Stridsholt mandag fant Narvesen fram en ispose til høyrekneet.

– Jeg gjør det for sikkerhets skyld, ikke fordi det gjør vondt, understreker hun.

Fram til nå har det vært smertefullt bare å gå normalt. Men et møysommelig treningsprogram er i ferd med å få kantspilleren på fote igjen.

– Det er kjedelig og ensforming, men det er det som skal til, så man må være litt disiplinert. Men det er om å gjøre å ikke overdrive nå når man først er i gang igjen. Det er ikke så lett, for det kribler ekstra mye når vi startet oppkjøringen igjen, sier hun.

Det blir neppe håndball på Pia Narvesen i Danmark eller under Skjærgårdslekene til helgen. Men det er drøyt tre uker til første obligatoriske kamp for sesongen og enda én uke til seriestart.

– Jeg begynner jo å bli litt gammel, så det spørs om beina blir helt bra igjen. Men jeg håper det blir levelig i hvert fall. Formen tror jeg kommer ganske raskt når jeg er i gang igjen. Jeg håper jeg er tilbake i godt slag igjen før seriestart, sier Narvesen.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Running again
It has been ten weeks since Pia Narvesen last went for a run. Monday she was back in her running shoes. Slowly, but surely, she is returning too handball after struggling with jumper’s knee.
– I am happy that I managed to run 30 minutes without any pain. If I have the same progression in the weeks to come, I hope to be back in shape before the league starts, she says.