• Debutant Lisa Forsberg Bernhardsen ble godt passet på av tidligere Glassverket-spiller Veronica Kristiansen.

Debutanter på rekke og rad

03.08.15 // Det er sjelden får man se så mange nye fjes i aksjon i én og samme kamp, men hele fire spillere spilte sin aller første kamp for Glassverket i kveld.

Skrevet av petertu

Stidsholt (glassverketelite.no): Fire debutanter fikk prøve seg mot den danske serietoeren og sluttspillmesteren FC Midtjylland i den første av to treningskamper i Danmark mandag kveld. Lisa Forsberg Bernhardsens debut var det ikke mange som kunne forutsi for en uke siden. Hun spilte sin første kamp på 15 måneder.

– Jeg fikk unnagjort første trening og første kamp på én og samme dag. Det var bare å hoppe i det med begge beina, ler Bernhardsen.

Mer om kampen her.

Hun fikk også sitt første mål for Glassverket da hun satte inn 10-5-målet etter 20 minutter i det som var en god første omgang av det norske laget.

– Det var ganske høyt tempo, men det gikk bedre enn fryktet. Det tar jo litt tid før bein og armer er helt stokket på plass, men alt i alt synes jeg det gikk greit, sier strekspilleren.

Den tidligere Stabæk-spilleren angrer ikke på at hun takket ja til Danmarks-tur og håndball-comeback på kortest mulig varsel.

– Det har vært kjempegøy å kaste ball igjen, og det har vært en veldig ålreit gjeng å være sammen med. Så dette har gitt mersmak allerede, sier Fredrikstad-jenta, som mener Glassverket like godt kunne vunnet i kveld.

– Hadde vi vært litt mer skjerpet i andre omgang kunne det godt ha vært vi som vant kampen med tre mål, smiler hun.

Trener Kenneth Gabrielsen smilte også fornøyd etter kampen. Han fikk se akkurat det han hadde håpet å se.

– Det er ingen i denne hallen som kunne se at Lisa har vært ute av spill i over ett år, så det var et bra comeback, sier han.

Yngst av debutantene var 17 år gamle Line Ellertsen, som kom inn for Emilie Christensen og puttet ett mål i hver omgang – og én med hver arm.

– Det var dritgøy. Jeg fikk spille mer enn jeg trodde. Jeg var veldig nervøs siden det var første gang. Til å ha så mye nerver så synes jeg det gikk bra. Jeg kjente ikke noe til problemene med skulderen heller, sier hun.

– Line Ellertsen gjorde det godt når hun fikk sjansen. Hun debuterer for Glassverket mot et Champions League-lag. Men selv om det var bra, vet vi hun har mye å gå på. Bare vent til hun blir varm i trøya, sier Gabrielsen.

Glassverkets svenske nykommer, Martina Thörn, startet med to redninger og bidro sterkt til at Glassverket ledet 4-0 etter fem minutter.

– Det var «roligt», og da mener jeg med den svenske og ikke den norske betydningen av ordet, smiler hun.

For det var alt annet enn rolig ute på parketten. Der leverte de to nordiske topplagene en til tider ganske så fartsfylt affære. Thörn spilte hele matchen, med unntak av to syvmetere.

– Det var første match, og mot et danske topplag, så jeg må være fornøyd med det. Jeg synes også kommunikasjonen med forsvaret var ok. Men jeg irriterer meg litt over at jeg er «på» så mange av de ballene jeg ikke tar. Det er så frustrerende, sier Thörn.

Hennes målvaktskollega Silje Meese Johannessen debuterte for A-laget da hun fikk sjansen på en syvmeter etter 17 minutter av andre omgang. Det ble en best tenkelig start for jenta som ikke visste før torsdag at hun skulle være med på treningsleiren.

– Det var skikkelig deilig å ta den ballen. Jeg hadde en god følelse. Jeg satset og traff, og når det går så er det kjempegøy, sier hun etter å ha reddet ballen nede i det høyre hjørnet.

PS! Line Bjørnsen debuterte også mot et klubblag, men spilte også i treningskampen mot LK96 for seks uker siden.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: First match for four players
Four players got their very first appearance for Glassverket against FC Midtjylland Monday evening. Those are goal keepers Martina Thörn and Silje Meese Johannessen, pivot Lisa Forsberg Bernhardsen and back player Line Ellertsen.
– I actually had my first practice and first match on the same day. It was a lot of fun and the match went better than I expected. It could as well have been Glassverket that won the match with three goals, says Bernhardsen. She played her first match in 15 months today.