• Monica Iversen, Trine Bronsta, Tiril Günther Merg og de andre spillerne er på plass i Stidsholt.

Dejlig å være fremme i Danmark

02.08.15 // Treningsleiren er i gang og Glassverket-spillerne gleder seg til å være 100 prosent håndballspillere frem til torsdag. – En viktig uke, sier Monica Iversen.

Skrevet av petertu

Stidsholt (glassverketelite.no): Glassverket tilbringer de neste dagene i et stille tettsted et par mil sør for Fredrikshavn, noen kilometer inn i landet for den idylliske kystbyen Sæby.

– Det er godt å kunne samles nå. Det å ha en liten uke sammen hvor vi kan trene godt og ikke minst være sammen også utenom trening, er veldig bra, sier lagkaptein Monica Iversen til glassverketelite.no.

Mandag halv ti er første håndballøkt, men dagens høydepunkt er utvilsomt kampen mot Veronica Kristiansen og FC Midtjylland klokken 19.00.

– Det er gøy å spille mot helt annen motstand enn vi er vant til. Det blir tøft, men jeg tror vi kommer til å få et godt utbytte av kampen uansett. Det er fint at vi kan få litt nye utfordringer og ikke kjenne alle spillerne på det laget vi møter, sier Trine Bronsta.

Veronica Kristiansen og FC Midtjylland var allerede i gang med samlingen sin da Glassverket ankom og den ferske proffen var rask til å oppsøke sine gamle lagvenninner på idrettskolen i Stidsholt.

– Det var veldig hyggelig å se dem igjen. Jeg må innrømme det er litt rart fortsatt. Jeg har litt sommerfugler i magen foran samlingen. Men det blir spennende med kampen i morgen, sier Kristiansen, som sliter med en skulder og er usikker på spill.

– Jeg tror jeg skal være med litt, i hvert fall i forsvar. Da kan jeg plage Nørstebø litt, ler Kristiansen.

Veronica Kristiansen blir altså ikke å se på banen for Glassverket denne gangen, men de lilla har mange nye, spennende navn på blokka. I år er Celine Håkestad, Silje Meese Johannessen og Sofie Tangen Syversen med fra junior elite. Martina Thörn, Line Ellertsen og Line Bjørnsen er med på sin første treningsleir med sin nye klubb, og samme gjelder strekspiller Lisa Forsberg Bernhardsen som akkurat har kommet til Glassverket på en tomåneders kontrakt.

– Treningsleiren er viktig for samholdet, ikke minst når vi har en del nye med. Dette er en fin anledning til å bli godt kjent med de nye, både på og utenfor banen. Det er en viktig uke, sier Monica Iversen.

Men det er et noe skadeskutt Glassverket er i Danmark kommende uke. Marte Langeli og Ane Hovland er hjemme med skader, samt Guro Rundbråten og Mina Gustavsen med sine langtidsskader. Tiril Günther Merg sliter fortsatt litt med skuddarmen sin, men er med, sammen med strekspillerne Kari Brattset og Monica Iversen som heller ikke er hundre prosent. Men de føler seg slett ikke truet av at klubben har hentet inn en vikar på linja.

– Nei, vet du hva, når vi først har en krise, så er det veldig ålreit at Lisa kunne være med. Da slipper vi som ikke kan spille ha så dårlig samvittighet, sier Iversen.

Tiril Günther Merg synes også det var hyggelig at den gamle lagvenninnen fra Stabæk kunne stille på så kort varsel.

– Det var helt supert, og skikkelig sporty av henne å stille opp. Hun er veldig hyggelig, og med henne med slipper vi å legge noe press på de spillerne vi har. Det er dumt når de er litt halvveis, sier Tiril Günther Merg.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Training camp about to begin
Sunday evening the Glassverket players arrived in Stidsholt, 20 kilometers south of the Danish coastal city of Fredrikshavn.
– It is great that we can spend this week together. We become more united and get to know each other better, especially with the new players, says team captain Monica Iversen.
The first håndball session will take place Monday morning, but the highlight of the day is obviously the match against the Champions League side FC Midtjylland, with former Glassverket playmaker Veronica Kristiansen in the squad.
– It was nice to meet the girls again, but it is still kind of weird that I will play against them, and not with them, Kristiansen says.