• Kristin Nørstebø i treningskampen mot Sambor Tczew for ett år siden.

Tøffere treningsleir i vente

01.08.15 // Glassverket får vrien motstand under treningsleiren i Danmark, som starter i Sæby søndag kveld.

Skrevet av petertu

Tirsdag startet Glassverket opp med treningene igjen etter ferien, og i helgen kommer det aller første høydepunktet i del to av oppkjøringen.

– Jeg tror alle gleder seg til det. Det viktigste er å få kommet seg litt bort, være sammen og få tid til å prate med hverandre. Denne turen kommer til å være gull verdt for oss, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Ferjeselskapet Fjordline sponser turen fra Langesund til Fredrikshavn, og Veronica Kristiansens nye klubb FC Midtjylland har lagt alt det praktiske til rette for en fem dagers samling i Sæby, nord i Danmark.

– Vi har ikke all verdens økonomi og har jobbet hardt og lenge for å få til denne treningsleiren. Vi kan takke FC Midtjylland og Fjordline for at det blir noe av og for at vi får en veldig gunstig pris på turen, sier treneren.

På treningsleiren i fjor møtte Glassverket tre lag fra Polen som holdt et akseptabelt Grundigliganivå, men denne gangen blir treningsmotstanderen atskillig tøffere. Det er perfekt foran høstens kvalifisering til Champions League.

– Med det laget FC Midtjylland har, snakker vi topp ti i Europa. De har mistet noen, men fått noen nye gode også, blant annet Veronica Kristiansen. Det er et bra lag, som allerede er klar for gruppespillet i Champions League og som kommer til å gi oss topp motstand, sier Glassverket-treneren.

For Glassverket blir dette den andre kampen etter at Veronica Kristiansen forlot klubben etter fjorårssesongen. Nå vil hun stå på den andre banehalvdelen og gjøre livet surt for Glassverket.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå, men det blir sikkert litt rart, sier Gabrielsen.

Det blir én ordinær treningskamp, samt en kamp hvor trenerne vil komme til å stoppe spillet for å jobbe med detaljer. Første kamp er mandag kl 10.00. Sparringskampen er onsdag kl 12.00.

– Siden jeg ikke fikk spille under landslagssamlingen, gleder jeg meg ekstra mye til å spille mot FC Midtjylland på mandag, sier Kristin Nørstebø.

– Det blir tøft, men de har jo også et litt nytt lag. De har for eksempel mistet Nycke Groot til Györ. Hun har vært motoren i laget. Så de må jo også finne en ny måte å spille på. Men for all del, de er gode, sier Nørstebø.

Hun har spilt to år sammen med Veronica Kristiansen i Glassverket og var på landslagssamling med venninnen så sent som for en uke siden. Over helgen står de ansikt til ansikt ute på banen.

– Det både gruer og gleder jeg meg til. Vi har jo stått mot hverandre på trening i blant. Vikki har et stort register å spille på. Det er spesielt moro å stå i forsvar mot henne. Bakover har hun har stått 3er hos oss, og jeg vet ikke hvordan Midtjylland skal bruke henne, men jeg vil kanskje ikke møte henne direkte når vi er i angrep, sier Nørstebø.

– Det blir kjempespennende å se laget til Vikki og se hvor høyt nivået faktisk er. Det hadde vært morsomt å gi dem litt motstand, legger Hege Bakken Wahlquist til.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Tough training camp coming up
Last year Glassverket met three decent opponents from Poland in their training camp, but this year they are up against a tougher team.
– It is perfect to meet FC Midtjylland, perhaps a top ten team in Europe, before we enter the European tournament ourselves in September, says coach Kenneth Gabrielsen.
One of the players that need to be stopped is Norwegian international, and previous Glassverket player, Veronica Kristiansen.
– It is something I dread and look forward to at the same time, says player Kristin Nørstebø