• Lisa Forsberg Bernhardsen i aksjon mot Glassverket i april 2013, da hun skåret fem mål mot de lilla.

Gjør comeback som linjevikar

31.07.15 // Lisa Forsberg Bernhardsen hjelper Glassverket ut av strekspiller-knipa på superkort varsel og blir med til treningsleiren i Danmark allerede på søndag.

Skrevet av petertu

På mandag ante Lisa Forsberg Bernhardsen fred og ingen fare, men så ringte Kenneth Gabrielsen, og allerede førstkommende søndag slår hun følge med sine nye lagvenninner på til Sæby på den andre siden av Skagerak.

– Det virker som det er en veldig ålreit gjeng i Glassverket, så jeg tror det blir en morsom tomåneders periode, sier Lisa Forsberg Bernhardsen til glassverketelite.no.

Med tre skadde linjespillere har Glassverket lett høyt og lavt etter en god vikar som kunne steppe inn på kort varsel og i en kort periode. De fant en pensjonert Stabæk-spiller med europacuperfaring.

– Jeg hadde ikke akkurat sett for meg dette for en uke siden, men det blir veldig spennende. Da jeg fikk tilbudet fra Glassverket kjente jeg det fristet mitt gamle håndballhjerte, sier 25-åringen.

– Jeg kjenner jo også en del av jentene i Glassverket, noe som også gjorde det lettere å si ja. Jeg tok en prat med Kristin Nørstebø før jeg bestemte meg, sier Bernhardsen, som blir gjenforent med flere tidligere lagvenninner i Glassverket.

Bernhardsen er opprinnelig fra Fredrikstad og studerer nå siviløkonomi på BI. Ved siden av jobber hun med økonomi i AF Offshore Defcom. Hun fikk akkurat kabalen til å gå opp slik at hun kunne være med til Danmark.

– Skolen har ikke begynt ennå, og så har jeg har veldig greie sjefer som jeg tror synes det var litt gøy at jeg fikk denne sjansen, så alt ordnet seg. Jeg ser fram til å være med nedover, sier hun.

For ett år siden var Bernhardsen mett på håndball og ville prioritere jobb, studier og andre ting og la håndballsko og knebeskyttere på hylla.

– Jeg var litt lei, rett og slett. Jeg ville gjerne ha litt flere utfordringer i jobben, samt at det var så mye annet morsomt jeg også gjerne ville gjøre, sier hun.

Men nå bare gleder hun seg til å slåss på linja for Glassverket.

– Jeg har nesten ikke tatt i en håndball siden april i fjor, men jeg tror den fysiske formen min er ganske bra. Både Kenneth og Kristin mente det ville la seg gjøre å komme inn i det igjen på så kort tid, så da klarte jeg å overbevise meg selv også om at dette var en god idé, smiler hun.

Trener Kenneth Gabrielsen er veldig fornøyd med at denne brikken falt på plass så fort.

– Vi setter veldig stor pris på at Lisa blir med oss de neste to månedene og er heldige som har fått en så rutinert linjespiller på plass på så kort varsel, konstaterer han.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: A pivot comeback on short notice
Former Stabæk player Lisa Forsberg Bernhardsen joins Glassverket on a two month contract. With three injured pivot players Glassverket searched high and low for an alternative and found the 25 year old just in time for the pre-season training camp in Denmark that starts Sunday.
– Knowing many of the players already it was kind of an easy decision The offer was just too tempting for mye old handball heart. I knew many of the players already, and I think it is going two be two fun months, she says.