• Sissi Karlsson i semifinalen i sluttspillet mot Byåsen.

Karlsson til fransk håndball

28.07.15 // Målvakt Sissi Karlsson forlater Drammen til fordel for Bordeaux like før oppkjøringen til Glassverkets 1516-sesong starter.

Skrevet av petertu

Glassverket og Sissi Karlsson har blitt enige om å avslutte kontrakten som opprinnelig utløp etter neste sesong.

– Jeg legger ikke skjul på at det blir tungt og trist å reise fra Glassverket. Det har vært en fin tid med gode jenter, sier Sissi Karlsson, som har tatt sølv både i serie- og sluttspill med de lilla i 1415-sesongen.

Mandag ble Karlsson og klubben enige om å avslutte samarbeidet. Allerede tirsdag var hun i gang med pakkingen.

– Jeg vil ikke si så mye mer enn at jeg har vært usikker på fremtiden min i Glassverket en stund. Det har sikkert vært vanskelig både for klubben og for meg, men jeg føler jeg reiser med et avklart forhold til Glassverket, sier hun.

Søndag drar hun til Bordeaux for å begynne på et nytt eventyr som håndballproff hos det franske eliteserielaget Union Mios Biganos fra bydelen Begles i Bordeaux. Hun går vederlagsfritt og har alt signert kontrakt med det franske laget.

– Nå fokuserer jeg bare på at det blir spennende med en forandring, og at det blir veldig kult å få spille i Frankrike, sier hun.

Sissi Karlsson kom til Glassverket fra Levanger i fjor og var maks uheldig da hun ødela kneet minutter før den siste treningskampen før seriestart. Hun var ikke tilbake før etter nyttår, men har siden levert en lang rekke gode kamper for Glassverket.

Glassverket er relativt godt forspent med målvakter for tiden. Fra før av har de lilla målvaktene Martina Thörn og Marte Langeli i sine rekker, og naturligvis Guro Rundbråten, som er under opptrening etter sin korsbåndskade. I tillegg har Glassverket to lovende juniormålvakter i Thea Pedersen og Silje Meese Johannessen.

– Jeg vil ønske Sissi masse lykke til. Hun har stått på for Glassverket helt siden hun kom for et drøyt år siden. Når situasjonen ble som den ble, så er dette kanskje den beste løsningen for begge parter, men det er alltid trist når spillere reiser. Jeg har tross alt hentet henne selv, og det var en grunn til at vi ville ha henne. Jeg er sikker på at hun blir en ressurs for det franske laget, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Karlsson leaves for France
Glassverket goalkeeper Sissi Karlsson has signed for the French top club Union Mios Biganos from Bordeaux and will leave for France the coming Sunday.
– It will be sad to leave Glassverket. I had a great year with great girls. I have been uncertain with my future in Glassverket for a while, and now I look forward to a change and to play handball in France, the Swedish goalie says.
– I wish her all the best. Given the current situation, this was probably the best solution. I am, however, always sad when players leave. After all, I selected her for our squad myself. But I am convinced that she will become an important resource for the French team, Glassverket coach Kenneth Gabrielsen comments.