• Kristin Nørstebø så hele kampen mot Russland fra benken (arkivbilde fra rekruttsamling i 2014).

Nørstebø på benken da Norge slo Russland

24.07.15 // Kristin Nørstebø slapp ikke til da Norge slo Russland 28-23 i Trivselshallen fredag kveld.

Skrevet av petertu

Det kunne blitt Kristin Nørstebøs første A-landskamp siden mai 2013, men Glassverket-profilen må smøre meg med tålmodighet i hvert fall et lite døgn til.

– Alle vil helst spille, men jeg er ikke så skuffet. Jeg kan ikke være det når vi vinner kampen. Vi har dessuten hatt mye spill på treningene hele uka og føler jeg har fått vist meg greit fram der, sier hun på telefon fra Sandane.

Norge åpnet litt uryddig mot Russland, men fikk etter hvert et solid overtak i målprotokollen og gikk til pause med 16-10. Utover i andre omgang svingte det en hel del. Men anført av en opplagt Stine Skogrand, med seks fulltreffere, halte Norge i land en 28-23-seier til slutt.

– Jeg synes de som spilte på min side, høyresiden, gjorde det veldig bra. Både Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Stine Skogrand leverte en bra kamp, kommenterer Nørstebø.

Norge møter Russland igjen for andre gang på ett døgn i Trivselshallen lørdag kl 17.00. Da kan vi fort komme til å få se Kristin Nørstebø i aksjon.

– Man må ta det man får, men jeg legger ikke skjul på at jeg har veldig lyst til å spille i morgen. Får jeg sjansen så er jeg klar, smiler Nørstebø.

Det har vært en begivenhetsrik uke for A-landslaget i Sogn- og Fjordane etter at de ankom mandag kveld. Håndballjentene har fått masse oppmerksomhet lokalt, og på tribunen møtte hele 1700 tilskuere opp til den første av to kamper mot Russland.

– Det har vært en veldig fin uke. Vi bor på et utrolig fint hotell og hallen er helt ny og kjempefin. Her har vi alle fasiliteter og alt er lagt til rette for å prestere, sier Glassverket-spilleren.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Nørstebø sidelined when Norway beat Russia
It could have been Kristin Nørstebø’s first official match for Norway since May of 2013, but now the Glassverket profile have to wait at least one more day.

– As long as we win the game, I am not that disappointed. But off course, everyone wants to play, and I am ready if I get the chance tomorrow, she says.