• Jeanett Kristiansen & Co kan ønske tre europeiske topplag velkommen til Drammenshallen i september.

Intens innsats sikret CL-kvalifisering på hjemmebane

23.07.15 // I fire uker har Glassverket jobbet hardt for å få lov til å arrangere Champions League-kvalifiseringen i Drammen.

Skrevet av petertu

Torsdag kom brevet fra det europeiske håndballforbundet (EHF) til de fire klubbene i kvalifiseringen, som bekrefter at miniturneringen blir spilt i Drammenshallen.

– At vi får lag som Györ på besøk til Drammen, og at vi får sjansen til å spille Champions League-kvalifisering på hjemmebane, vil bety et kjempeløft for håndballen i Drammen og hele Buskerud. Det tok litt tid å få svar, men vi er kjempefornøyde nå, sier arrangementsansvarlig Erik Øie, som fikk nyheten på ferie i Spania.

Selv om Glassverket fikk tilbudet om å arrangere kvalifiseringen, var veien fram lang. Ikke bare måtte klubben stille økonomiske garantier, for eksempel i forbindelse med TV-produksjon og overnatting, men var også nødt til å godsnakke med de som allerede hadde booket Drammenshallen den aktuelle helgen.

– Vi må rette en stor takk til Asko, som komprimerte sitt arrangement på lørdag for oss. En tilsvarende takk går til Drammen kommune, som utsetter riggingen til kommunevalget til senere søndag kveld. Da rekker vi å arrangere de fire kampene vi skal. Vi setter pris på fleksibiliteten, og det er jo også et signal om at flere enn Glassverket ser at dette er viktig for byen, sier Erik Øie.

Han har jobbet tett med elitestyret for å sikre at Glassverket innfridde kravene til EHF i tide.

– Det som har vært viktig for oss har vært å ha kontroll på kostnadene. Det mener vi at vi har nå. Det er ikke gratis å reise ut i Europa å spille heller. Vi ville sannsynligvis gått med underskudd på det, mens det er fullt mulig å gå med overskudd på et hjemmearrangement, sier Øie.

Nå er det bare å glede seg til at Györ (Ungarn), Sercodak Dalfsen (Nederland) og Radnicki Kragujevac (Serbia) ankommer byen helgen 12. – 13. september.

– Vi håper mange ønsker å få med seg dette. At Glassverket debuterer i Europacup bør være god nok grunn til å ta turen. Men det gjør jo ikke noe at vi får besøk av selveste Györ, et av verdens beste håndballag, med Linn Jørum Sulland, Heidi Løke og Kari Aalvik Grimsbø på laget, sier Erik Øie.

Les om trekningen her.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Intense efforts secures Champions League qualification on homeground
Today EHF confirmed that Glassverket can greet Györ (Ungarn), Sercodak Dalfsen (Nederland) og Radnicki Kragujevac (Serbia) welcome to Drammen the weekend of 12 – 13 September.

– It took a while, but we are really happy now. To receive a world class team like Györ and be able to play our first Champions League qualifying tournament in our home arena is a huge boost for the sport in Drammen and the whole region. We hope that many handball fans would like to be a part of this, says Erik Øie, Glassverket’s Event Manager.