• Kari Brattset på sidelinjen med skade under forrige treningskamp, mot LK96 i slutten av juni.

En strek i regningen

22.07.15 // Tre av tre strekspillere er skadde og skaper hodebry for trener Kenneth Gabrielsen bare fem dager før oppkjøringen starter for alvor.

Skrevet av petertu

Kari Brattset sliter med en betent akkilles, Ane Hovland går med armen i gips, og Monica Iversen er ikke fullt restituert etter operasjonen i april.

– Det er alt annet enn optimalt og betyr at vi kan bli nødt til å finne en linjespiller som kan være med oss til treningsleiren i Danmark om bare ti dager, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Glassverket starter treningene etter sommerferien tirsdag 28. juli og søndag 2. august starter treningsleiren i Fredrikshavn hvor FC Midtjylland er motstander i to kamper.

– Vi har fortsatt et lite håp om at Monica Iversen blir spilleklar. Vi har testet henne i hall noen dager denne uka, men det ser ikke helt lovende ut. Uansett er vi nødt til å ha flere på linja enn bare henne, ikke minst når skadesituasjonen hennes er så usikker, sier Gabrielsen.

Nykommer Ane Hovland brakk armen i slutten av juni og er minst tre uker unna et comeback. Bare en uke tidligere begynte akkillesproblemene til Kari Brattset. Fra før av har opptreningen til Monica Iversen etter hennes meniskoperasjon i april gått tregt.

– Kari er på bedringens vei, men betennelsen har tatt litt lenger tid enn ventet. Jeg regner med at hun blir med til Danmark, men vi vet jo ikke hvor mye vi kan bruke henne. Ane har et brudd og kan begynne å trene ordentlig først om to-tre uker. Vi kan ikke regne med henne i starten av oppkjøringen, sier Glassverket-treneren.

Dermed står Glassverket uten friske alternativer til den viktige plassen på strek.

– Vi hadde langt på vei løst det om Ida Gundhus Alexandersson på junior elite vært tilgjengelig, men hun er også ute etter å hatt et brudd i albuen. Av fire mulige linjespillere er ingen i nærheten av å være 100 prosent skadefri, sier Gabrielsen.

Kanskje må Gabrielsen ta en telefon til Charlotte Kristiansen, som har en viss erfaring som strekspiller, men som egentlig har lagt opp.

– Vi har noen muligheter i tankene, men timingen gjør det vanskelig. Det er i praksis ikke spillere ledig på markedet på denne tiden av året, og vi trenger spilleren bare en måneds tid, sier Gabrielsen.

Også Pia Narvesen og Line Ellertsen har et lite stykke å gå før de friskmeldes helt etter skade. På skadelista finner vi også langtidsskadde Guro Rundbråten, som ikke vil være spilleklar før etter nyttår. I tillegg sliter Tiril Günther Merg med en slags strekk i albuen på skuddarmen.

– Vi er dessverre ikke der vi startet i fjor, hvor vi hadde nesten alle tilgjengelige. Da var det fyrverkeri på trening fra dag én etter ferien, sier treneren.

Av Peter Tubaas