• Kristin Nørstebø på rekruttsamling i fjor sommer. Nå er hun på A-landslaget.

– Må sette skudd fra distanse

19.07.15 // Mandag setter Kristin Nørstebø seg sammen med resten av A-landslaget på bussen til Gloppen.

Skrevet av petertu

Russland er motstander i to kamper i Sandane i Gloppen kommune i uken som kommer. Dermed er det slutt på ferien for landslagsspillerne, men det bryr ikke Kristin Nørstebø seg om.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir morsomt med håndball igjen. Jeg ville egentlig bare fortsette da vi tok pause i juni, så det passer bra med en samling nå, sier Kristin Nørstebø til glassverketelite.no.

For de fleste landslagsspillerne har det trolig vært relativt lite håndball de seneste ukene.

– Jeg merker at det er nesten tre uker siden vi har tatt i en ball. Det blir godt å komme inn i en hall og få litt annet enn sommertrening igjen, sier Nørstebø.

Kristin Nørstebø vet hun må prestere på samlingen i Sogn- og Fjordane for å fortsette å være med i betraktningen inn mot VM i Danmark i desember og OL i Brasil neste år.

– Jeg føler jeg må vise hvorfor jeg er tatt ut. Å spille på landslaget er jo målet også. Så jeg håper at jeg kan få vist at jeg har blitt bedre, sier hun.

Kristin Nørstebø har et hav av aldersbestemte landskamper og gull i Junior-VM i 2010 som det store høydepunktet. Hun har fire A-landskamper og de to siste kampene kom mot Island og Sverige i en treningsturnering i Sverige i slutten av mai 2013.

Hun har vært fast på rekruttlandslaget de to årene hun har vært i Glassverket, og etter masse hard og målbevisst trening håper Nørstebø at hun vil kunne markere seg enda mer på landslaget nå.

– Jeg har fått litt mer erfaring og funnet litt mer ut av hva som går og ikke går. Jeg tror veien inn for meg er å være en god distanseskytter og sette skudd utenfra. Jeg tror landslaget er opptatt av spillernes spisskompetanse, samtidig som vi har andre ting å spille på også, sier hun.

Nørstebø debuterte på A-landslaget mot Russland i mars 2011, med to skåringer. Og nettopp Russland er motstander i de to kampene iTrivselshallen i uken som kommer. Også Veronica Kristiansen,
tidligere Glassverket-profil, er i troppen.

– Vi har holdt kontakten gjennom sommeren, men det blir veldig gøy å treffe henne igjen, sier Nørstebø om venninnen som nå er FC Midtjylland-spiller.

Glassverkets nye fysiske ressurs Tom Morten Svendsen har jobbet rundt landslagene i en årrekke og er også med på samlingen. Nørstebø har kjent Svendsen gjennom mange år på landslag og mener det er gull verdt å få han med på laget.

– Det kan gi Glassverket et løft. Tom Morten er veldig dedikert og opptatt av detaljer. Og det tror jeg vi kan dra god nytte av, også er han engasjert og bruker mye tid på oss. Han er flink til å motivere og holde høy kvalitet på øktene, sier Nørstebø.

Av Peter Tubaas