• Veronica Kristiansen og Kristin Nørstebø har spilt sammen på landslag og i Glassverket, men er motstandere i høstens første treningskamp i august.

Møter «Vikki» i første treningskamp

04.07.15 // Kamper, kamper og atter kamper står på menyen til Glassverket i august. Og Veronica Kristiansen står på den andre banehalvdelen i den første kampen.

Skrevet av petertu

I fjor spilte Glassverket ni kamper i august. I år blir det trolig et par til. Alt for å være best mulig forberedt til sesongstart og til Champions League-kvalifisering.

– Vi er allerede godt trent og har styrket satsingen på det fysiske. Kombinerer vi det med flere og tøffere treningskamper er vi ganske sikre på at det vil utvikle oss videre, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Søndag 2. august ankommer Glassverket Fredrikshavn hvor laget skal møte Veronica Kristiansens nye klubb FC Midtjylland i to kamper.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi får møte et av Europas beste håndballag i oppkjøringen. De spiller en fantastisk fin håndball som vi kommer til å få godt utbytte av å bryne oss på. Vi spiller én ordinær treningskamp og én sparringskamp hvor vi stopper for å jobbe med detaljer, sier Gabrielsen.

Glassverket rekker bare så vidt en trening hjemme i Glassverket-hallen før turen går til Tønsberg og Skjærgårdslekene i Slagenhallen. Der møter Glassverket erkerivalen Skrim, samt Njård og Nordstrand. Til slutt spiller laget en plasseringskamp.

– Det er hyggelig å være tilbake igjen der, etter ett år borte. Vi bryr oss ikke så mye om hvem vi møter i treningskampene. Vi kommer til å rullere en del på hvem som spiller, men vi går alltid på banen for å vinne alle kamper. Det er en del av det å bygge en vinnerkultur, sier treneren.

Etter Skjærgårdslekene blir det cirka ti dager med mye hard, fysisk trening, før et annet høydepunkt i oppkjøringen, Vestfjorden Cup i Sætrehallen, står på menyen to uker før seriestart.

– Vi har vært med der nå i fem år på rad, så det har blitt en tradisjon for oss. Kampoppsettet er ikke helt klart, men vi håper å møte Reidar Møistad og hans København Handbold i den første kampen. Det blir skikkelig god matching, sier Gabrielsen.

Glassverket møtte også Møistad under oppkjøringen i fjor, men da trente han polske AZS Koszalin. De andre lagene Glassverket kan møte i den tiende utgaven av Vestfjorden Cup er Molde, Nordstrand, Oppsal, Storhamar, Skrim og Tertnes. Det blir tre innledende kamper, samt plasseringskamp.

NB! Nå er kampene i Vestfjorden Cup klare. Glassverket møter København på fredag, deretter Nordstrand og Oppsal på lørdag, før plasseringskampen søndag.

Foruten disse ti kampene, kan Glassverket komme til å spille én cupkamp i august. I 2. runde i cupen, som må spilles før 26. august, møter Glassverket vinneren av Haslum – Ramnes i 1. runde.

I en eventuell 3. runde står Skarphedin, Hei eller Flint på den andre banehalvdelen i en kamp som spilles senest 2. september.

Av Peter Tubaas