• Line og Ane spiller om bronsemedalje i U-VM kl 1530 i dag

Hovland på legevakta

28.06.15 // Det ble dramatisk for Ane Hovland som måtte til legevakta i Drammen med frykt for brudd i armen etter et uhell i kampen mellom LK98 og Glassverket søndag kveld.

Skrevet av petertu

Kampen i Glassverket-hallen var bare syv minutter gammel da Ane Hovland krasjet med egen spiller og landet på sin egen venstrearm – med lagvenninnen fra LK98 oppå seg.

– Vi håper selvsagt på det beste, men frykter det verste, at det er brudd. Det var veldig synd med skaden, for hun har vært kanongod på denne samlingen, sier trener for både Glassverket og LK98, Kenneth Gabrielsen.

Uhellet betyr at ungdoms-OL er i fare for det 17 år gamle strektalentet fra Svelvik.

– Det er veldig synd for LK98 om hun blir hjemme, men vi krysser fingrene for gode nyheter fra legevakta i løpet av kvelden, sier Gabrielsen.

Han må prioritere Glassverket-oppkjøring og blir ikke med til Ungdoms-OL i Georgia i juli. Søndag ledet han Glassverket sammen med juniortrener Espen Rødevand. På den andre benken ledet Vigdis Holmeset det norske landslaget sammen med Alexander Østvik. I første omgang var det ungjentene med det norske flagget på brystet som viste vei.

– Glassverket-spillerne ble nok tatt litt på senga over hvor gode LK98 var. Og dette lover veldig bra før avreise til Georgia. De spilte glimrende forsvar og hadde gode målvakter, samtidig som Glassverket var uheldig med seks-syv stangskudd, forteller Gabrielsen.

Glassverket-laget bestod cirka halvparten elite- og juniorspillere. Eline Rikartsen, Trine Bronsta, Jeanett Kristiansen, Emilie Christensen og Marte Langeli var på banen fra elitelaget. De måtte se at LK98 ledet hele 15-6 til pause.

– Etter pause skrudde Glassverket opp tempoet og LK98 gjør en del bytter, og da ble det en helt annen kamp. Glassverket innså nok at de møtte et veldig godt landslag og var atskillig mer skjerpet i andre omgang, sier Gabrielsen.

Glassverket ledet faktisk hele 12-1 etter kvarteret i andre omgang og vant til slutt kampen 27-25. Glassverkets Line Ellertsen fikk litt spilletid på LK98, men kommer ikke til å bli med til Ungdoms-OL i juli. Det er det ingen dramatikk i.

– Hun hadde vært selvskreven hvis hun var helt frisk. Hun har spilt med smerter lenge, og nå trenger hun å bli bra i skuldre og knær. Vi er nødt til å ta hensyn til totalbelastningen hennes, og vi vil at hun skal bli helt frisk. Forhåpentligvis får vi en skadefri og sylskarp Line Ellertsen i august. Da håper vi også at hun kan være med LK98 til EM, sier Glassverket- og LK98-trener Gabrielsen.

Av Peter Tubaas