• Erik Øie fra Glassverket var på plass i Wien under europacuptrekningene fredag.

Glassverket trakk Györ

27.06.15 // Men først må Glassverket slå Serckodak Dalfsen fra Nederland i semifinalen i kvalifiseringen til Champions League, som kan bli spilt i Norge.

Skrevet av petertu

Glassverket møter Serckodak Dalfsen (Nederland) i «semifinalen» i sin kvalifiseringsgruppe til Champions League, mens Györ (Ungarn) skal opp mot Radnicki Kragujevac (Serbia). Vinnerne møtes i en «finale,» og seierkvinnene går til det ordinære Champions League-spillet.

– Vi hadde helst sett at vi slapp å få Györ i vår gruppe. De er naturligvis favoritter mot serberne, sier Glassverkets arrangementsansvarlige Erik Øie, som satt «ringside» i Wien fredag, da trekningen av kvalifiseringen til Champions League ble gjennomført med representanter fra regjerende mestre Buducnost og det europeiske håndballforbundet, EHF.

– Men det blir en stor utfordring med Dalfsen også, for vi vet det jobbes godt i Nederland. Skulle vi møte Györ er det en fordel for oss at det bare er én kamp, og vi har vist at vi kan være på høyde med Larvik. Men selv om det blir tøft å skulle gå videre, blir det uansett veldig lærerikt, sier Erik Øie til glassverketelite.no.

Kvalifiseringen arrangeres som en Final4-turnering 12.-13. september og Glassverket er tilbudt arrangørrollen. Les alt om trekningen her.

– Vi skal vurdere om vi kan takke ja til det tidlig i neste uke. Den ene utfordringen er at Drammenshallen ikke er ledig. Men vi vet at for eksempel Nadderud Arena er det. Den andre utfordringen, og den aller viktigste, er totaløkonomien. En eventuell TV-avtale er en av usikkerhetsfaktorene som må utredes, sier Øie.

Skulle Glassverket ta seg videre til Champions League, havner klubben i gruppen til Veronica Kristiansens FC Midtjylland, HC Vardar og Hypo Niederösterreich. Dersom Glassverket ender sist i kvalifiseringen går klubben inn i andre runde i Cupvinnercupen. Hvis de lilla blir nummer to eller tre, går Glassverket rett til tredje runde.

Av Peter Tubaas