• Gøy på tribunen: Her ser Line Ellertsen og Ane Hovland på Glassverket spille kamp, sammen med lagvenninnene fra LK98.

Dobbel dose teambuilding

24.06.15 // Glassverket-spillerne Ane Hovland og Line Ellertsen er på landslagssamling i Drammen og i dag kastet de seg utfor et stup for andre gang på én uke.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Onsdag var de to ferske og unge Glassverket-spillerne på teambuilding i Kjøsterudjuvet med LK98, samme sted de var med klubblaget sist fredag.

– Vi hoppet begge to, og det var like moro denne gangen, sier de to jentene til glassverketelite.no.

Ane Hovland og Line Ellertsen startet mandag på en ti dager på landslagssamling med LK98 i Drammen, som en oppvarming foran to viktige turneringer: Ungdoms-OL og EM nå i sommer.

– Det er alltid gøy å være på samling. Vi får trent godt, og det er hyggelig å møte jentene igjen, sier de.

De to ferske elitespillerne satt på tribunen sammen med sine landslagsvenninner under de første minuttene av Glassverkets kamp mot LK96 tirsdag kveld. De hadde kommet til samlingen med LK98 omtrent rett fra en knallhard teambuilding med Glassverket.

– Vi kjente det i beina på mandag og er glade for at vi ikke skulle ha en intervalløkt eller testing den dagen. Det var vondt overalt etter teambuildingen, men det var kjempemorsomt, sier Ane Hovland.

I to dager til ende fikk Glassverket-spillerne kjørt seg både fysisk og mentalt i helgen.

– Ja, det var veldig tungt, og det var noen ganger du hadde lyst til å gjøre noe helt annet, men helhetsinntrykket var at det var kjempegøy. For meg var det kjekt å bli bedre kjent med jentene. Jeg var ganske sjenert da jeg kom for en drøy uke siden, men denne helgen har hjulpet mye, sier Line Ellertsen.

For da hun ankom sin første Glassverket-trening 9. juni hadde 17-åringen rett og slett vondt i magen.

– Ja, jeg var veldig spent. Jeg hadde ikke spilt håndball på lenge, så jeg visste ikke hvordan det skulle gå. Jeg synes ikke jeg fikk det helt til, men har vært veldig greit å få kjenne litt på hvordan det kommer til å bli resten av sesongen, sier Ellertsen, som har slitt med vonde skuldre de siste månedene.

– Det har vært kjekt å komme i gang i klubben. Men jeg merket på den første trengingen at jeg ikke hadde skutt på to-tre måneder. Skuldrene begynner å fungere igjen, selv om det ikke er helt bra ennå, sier hun.

Klubb- og landslagsvenninne Ane Hovland synes Line har levert varene i løpet sine første uker som Glassverket-spiller.

– Hun har klart seg veldig bra. Jeg vet hvordan hun er som spiller, så jeg visste hun ville ta nivået ganske bra. Hun er jo veldig god, smiler Hovland.

Strekspilleren har også fått servert det ene gode innspillet etter det andre fra lagvenninnen – selv om de ikke har spilt så mye sammen tidligere.

– Ja, det har fungert ganske bra. Det er så kjekt å spille med Ane. Det er bare å legge ballen inn, så vet jeg hånda til Ane er der, ler Ellertsen.

– Og det er en fordel på landslaget også. Det at vi får spilt så mye sammen i klubben, legger Hovland til.

For Ellertsen blir det en ny hverdag nå når hun går fra å trene med 2. divisjonslaget Vågen til serietoeren i Grundigligaen.

– Jeg merker at det er høyere tempo og tøffere taklinger. Vi er litt mer vant til det fra landslaget, sier hun.

Om drøyt to måneder begynner sesongen og begge de to ungjentene har en drøm om å komme på banen, men har begge beina på jorda.

– Der er vanskelig å si så mye om spilletid. Jeg tror Line kommer til å få spille mer enn meg, men det hadde vært veldig gøy om vi kom på banen samtidig en gang, sier Ane Hovland.

Denne uka er jentene på hotell i Drammen, men før Line Ellertsen får sitt eget sted å bo har hun fått bo hjemme hos familien Hovland i Svelvik.

– Det er alltid kjekt å bo hos Ane, jeg blir godt tatt vare på der, sier Line Ellertsen fornøyd.

Av Peter Tubaas