• Her er Line Bjørnsen i ferd med å skåre sitt aller første mål for Glassverket.

Skåret sitt første mål for Glassverket

23.06.15 // Line Bjørnsen traff blink på første forsøk da hun fikk sin debut i treningskampen mot LK96 tirsdag kveld.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Kampen mot juniorjentene var 22 minutter gammel da Line Bjørnsen skåret sitt alle første mål for Glassverket i kamp.

– Det var kjekt å skåre på den første muligheten. Keeper kom veldig langt ut, så jeg måtte bare prøve å sette ballen rundt henne, forteller Line Bjørnsen til glassverketelite.no.

Glassverket-nykommeren var en av bare 11 tilgjengelige spillere i kveld og to av dem var juniorer. Bjørnsen startet på benken, men kom inn for Eline Rikartsen på høyre kant etter kvarteret.

– Det var veldig gøy å spille, men jeg synes ikke jeg kom helt inn i det. Det er så mange systemer jeg ikke kan helt ennå. Men det er lettere å spille kant enn back, sier Bjørnsen som avsluttet kampen på høyreback da Rikartsen kom på banen igjen.

Det eldste juniorlandslaget yppet seg i perioder, men måtte til slutt se seg slått med 35-26 av serietoer Glassverket.

– Det ble veldig mye mål i hvert fall. Men jeg visste ikke helt hvordan de var, så det var litt vanskelig å vite hvor vi hadde dem på forhånd. Vi er jo en del eldre og har mer erfaring, så vi skal jo være litt bedre enn dem. Vi har kontroll hele veien, mener Bjørnsen, som selv har kamper for aldersbestemte landslag.

Til pause stod det allerede 17-12 til Glassverket, som løp mye og var usedvanlig skuddvillige mot juniorjentene.

– Vi får en veldig fin gjennomkjøring og et fint avbrekk fra all drillingen på trening. Det er fint å se hvordan spillet fungerer, og jeg synes det var mye bra i dag. Det var spesielt bra å skåre 35 mål uten strekspiller, sier trener Geir Oustorp.

På strek er Monica Iversen fortsatt kneskadet, Ane Hovland er på LK98-samling (i samme hall) og Kari Brattset har fått føling med en betennelse i akillesen.

Tiril Günther Merg startet på strek, men har vondt i skuddarmen og måtte skyte med venstre. Hege Bakken Wahlquist viste til fulle at hun har en høyrearm som er frisk og ble toppskårer med hele tolv mål, fem av dem fra strek i andre omgang.

Glassverket er nå inne i en siste, hektiske treningsuke før det blir fire uker sommerferie. Men den endeløse tråkkingen under teambuildingen i helgen sitter fortsatt i beina til spillerne.

– Jeg kjente fortsatt syklingen i beina på oppvarmingen, men så fort vi var i gang, var det ikke noe problem, smiler Line Bjørnsen.

Sissi Karlsson og Marte Langeli stod én omgang hver i mål. Linn Andresen og Sofie Tangen Syvertsen fra junior elite fikk begge litt spilletid. Ane Hovland og Line Ellertsen var på LK98-samling og trente samtidig med kampen til Glassverket.

Kampfakta: Glassverket – Norge LK96 35-26 (17-12/18-14)
Treningskamp 1516. Drammenshallen (Drammen), tirsdag 23. juni 2015 kl 1730.

Tilskuere: 18
Glassverket: Sissi Karlsson, Marte Langeli, Tiril Günther Merg 1, Kristin Nørstebø 3, Line Bjørnsen 2, Emilie Christensen 6, Trine Bronsta 2, Eline Rikartsen, Jeanett Kristiansen 9, Hege Bakken Wahlquist 12, Linn Andresen, Sofie Tangen Syvertsen.
Toppskårere: Hege Bakken Wahlquist 11
Tominuttere: Glassverket 1, LK96 2
Gule kort: Glassverket 1, LK96 2

Av Peter Tubaas