• Kristin Nørstebø er tatt ut på A-landslaget igjen!

Nørstebø endelig på A-landslaget igjen

22.06.15 // Etter å ha vært en sterk bidragsyter til Glassverkets sølvmedalje har mange ventet at Kristin Nørstebø skulle få sjansen på A-landslaget igjen.

Skrevet av petertu

Kristin Nørstebø har hatt en kanonsesong i Glassverket og toppet en god vår med en kjempekamp i den første sluttspillfinalen mot Larvik, da hun skåret ti ganger for Glassverket for første gang. Med landslagsuttaket føler hun at hun får igjen for alt det harde arbeidet.

– Jeg ble litt overrasket, men det var naturligvis skikkelig deilig. Det er alltid gøy å se navnet sitt på et landslagsuttak, sammen med så mange store håndballnavn. Jeg har lagt ned ganske mye innsats for å komme dit, og da smaker det ekstra godt når man ser at det betaler seg, sier hun.

På teambuilding med Glassverket er det mobilforbud, men minutter før spillerne måtte levere fra seg mobilen på fredag fikk Kristin Nørstebø med seg at hun ble tatt ut på A-landslaget for første gang siden i Sverige i mai 2013. Den gangen kom hun inn som reserve. Hun var også på en utvidet A-landslagssamling i april 2014. Ellers har hun vært fast på rekruttlandslaget.

– Jeg kom litt tidlig til Drammen og så fikk jeg plutselig melding fra Silje og Sanna (Solberg) om at jeg var tatt ut. Jeg rakk bare å ta en rask titt på innkallingen og sende en melding til mamma og pappa før jeg måtte gi fra meg mobilen, smiler 24-åringen.

Landslagssamlingen i Sandane, som ligger i Gloppen kommune i Sogn- og Fjordane, pågår fra 20. – 27. juli. Norge skal spille to kamper mot Russland i Trivselshallen. Det er første gang Nørstebø er tatt ut til en «toppet» landslagssamling.

– Jeg er naturligvis veldig glad for uttaket, og jeg gleder meg veldig til samlingen. Jeg ser fram til å, forhåpentligvis, vise at jeg har blitt bedre siden sist, sier hun.

Uttaket kom i grevens tid, for ettersom Veronica Kristiansen nettopp har gått til FC Midtjylland, stod Glassverket i fare for å være uten en spiller i A-landslagstroppen for første gang siden Kristiansen ble tatt ut første gang i mars 2013.

– Da vi var på rekruttsamling for to uker siden ble det nevnt at det skulle være en A-samling i slutten av juli, med innslag fra rekruttlandslaget, så da håper man jo at man er en av de som kjemper om en plass, sier Nørstebø.

Kristin Nørstebø står oppført med fire A-landskamper for Norge. Men hun har et hav av aldersbestemte kamper, blant annet sammen med Veronica Kristiansen. Sammen var de to med på å ta det berømte VM-gullet for juniorer i Sør-Korea i 2010.

Av Peter Tubaas