– Stort med Champions League-kvalifisering

21.06.15 // Glassverket var ett av to lag som ble håndplukket blant syv søkere til å få ekstraplasser i høstens Champions League-kvalifisering.

Skrevet av petertu

Midt under teambuildingen på lørdag kom endelig bekreftelsen på at Glassverket skal spille Champions League-kvalifisering 10. – 11. september i år.

– Alle signaler har tydet på at vi hadde en god mulighet, men vi kunne ikke være helt sikre før styremøtet i det europeiske håndballforbundet. Det er godt å få det bekreftet, og det blir stort for oss å spille Champions League-kvalifisering. Det er et nytt kapittel i klubbens historie som starter, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket var med sin andreplass i serien i 1415-sesongen i utgangspunktet kvalifisert for EHF-cupen, men styret i EHF hadde mulighet til å innvilge flere lag en plass i kvalifiseringen til Champions League. Baia Mare fra Romania er det andre laget som får sjansen til å kvalifisere for den gjeveste europacupturneringen.

– I utgangspunktet var det landets prestasjoner som ga oss et grunnlag for å kunne søke om opprykk til Champions League-kvalifisering. Men det legges også vekt på en rekke andre kriterier, som publikumsoppslutning, sponsorpotensial og aktiviteter på web og sosiale medier. Der tror jeg vi skårer høyt, sier arrangementsansvarlig Erik Øie i Glassverket.

De åtte lagene som skal ut og spille kvalifisering i to grupper på fire lag er: Györ (Ungarn), Team Esbjerg (Danmark), Belaz Minsk (Hviterussland), Sercodack Dalfsen (Nederland), Ankara Yenimahalle (Tyrkia), Glassverket (Norge) og Baia Mare (Romania).

Puljene for både kvalifiseringen og gruppespillet i Champions League trekkes i Wien neste fredag i Wien med Glassverket til stede.

– Jeg er ikke hundre prosent sikker på seedingen i kvalifiseringen, men jeg håper Györ og Baia Mare blir seedet i hver sin pulje og at Team Esbjerg og Glassverket er seedet på samme nivå og at vi også kommer i hver vår gruppe. Det er bare gode lag blant de åtte, men drømmegruppa må være å få Baia Mare, Belaz Minsk og Ankara. Det hadde vært greit å unngå Györ og Team Esbjerg, sier Gabrielsen.

De fem lagene som ikke fikk innvilget sine søknader om opprykk var: Lada Togliatti (Russland), Metz Handball (Frankrike), Vistal Gdynia (Polen), Muratpasa Belediyesi SK (Tyrkia), Indeco Conversano (Italia).

Av Peter Tubaas