• Kenneth Gabrielsen gikk gjennom planer og forventninger til sesongoppkjøringen tirsdag ettermiddag.

Sesongstart på årets varmeste dag

09.06.15 // Knappe tre uker etter sluttspillfinalen møttes Glassverket-spillerne til aller første dag av 1516-sesongen.

Skrevet av petertu

Åskollen (glassverketelite.no): Spillerne var mentalt forberedt på løpstester den første dagen av 1516-sesongen, men trener Kenneth Gabrielsen nøyde seg med informasjonsmøte og en håndballøkt.

– Hehe, det var jo en lettelse , spesielt at vi slapp å løpe utendørs i varmen. Men vi får nok sjansen til å teste oss senere. Vi får grue oss noen dager til. Det blir spennende å se hvordan vi ligger an, smiler Hege Bakken Wahlquist.

Bakken Wahlquist går løs på sin tredje sesongoppkjøring med de lilla. For Line Bjørnsen blir det den aller første.

– Det var kjekt å få vite litt mer om hva som skal skje framover. Det blir fint å komme ordentlig i gang med oppkjøringen. Jeg var litt spent på ballfølelsen i dag, men det var gøy å være i gang med håndball igjen. Men det blir en tøff periode med mye fysisk trening framover, sier Bjørnsen.

For på møtet i dag annonserte klubbens nye fysiske trener, Tom Morten Svendsen, at det er mye tøff trening i vente, individuelt tilpasset og alltid håndballspesifikk.

– Det er jobben vi gjør nå vi får igjen for i oktober, med tett kampprogram og opp mot tre kamper i uken. I fjor fikk vi godt betalt for å ha lagt ned så mye arbeid i forberedelsene. Og i år skal det bli enda bedre, sier Emilie Christensen.

På årets varmeste dag på Åskollen, cirka 23 varmegrader i skyggen, var det svalt og godt å være inne i Glassverkethallen.

– Det er jo denne perioden det er litt kjipt å drive med håndball. Vi skulle jo vært fotballspillere nå på sommeren, smiler Christensen.

For Kenneth Gabrielsen var det godt å starte oppkjøringen til det som blir en historisk sesong, i den forstand at Glassverket skal spille europacup for første gang.

– Det er fint å komme i gang igjen, treffe spillerne og se at overskuddet er tilbake. Nå blir det spesielt viktig å få innlemmet de nye spillerne, og de kommer til å bli godt tatt vare på. Vi lar også en del av juniorene få kjenne litt på nivået, ettersom vi har en del spillere ute med skade eller er på samling akkurat nå, sier Gabrielsen.

PS! For nykommer Line Ellertsen var det aller første håndballøkt med Glassverket i dag.

Av Peter Tubaas