• Charlotte Kristiansen i en av sine siste kamper for Glassverket, borte mot Byåsen i semifinalen i sluttspillet i mai 2015.

Kaster inn håndkleet

07.06.15 // Hun gjorde comeback for Glassverket på elitenivå denne sesongen, men nå velger Charlotte Kristiansen å legge opp av hensyn til familien.

Charlotte Kristiansen annonserte like godt at hun legger opp på Instagram-kontoen sin for to dager siden.

– Jeg har gått mange runder med meg selv, pratet med trenerne, og vurdert fram og tilbake, men jeg får ikke kabalen til å gå opp tidsmessig. Jeg føler at jeg ikke strekker til og håndballen kommer bare til å ta mer tid framover. Da måtte jeg prioritere det som var viktigst, nemlig familien, sier Charlotte Kristiansen til glassverketelite.no.

Charlotte var med på opprykket til Glassverket for tre år siden og spilte hele den første sesongen i eliteserien. Bortsett fra et lite innhopp i en cupkamp mot Kjelsås var hun ute hele 1314-sesongen i forbindelse med svangerskapet. Hun ble mamma til Savannah i juni og tilbake på trening i september.

– Det har vært en helt syk opplevelse å være med Glassverket, både før og etter jeg var gravid. At jeg fikk sjansen igjen i år, og til og med fikk være med og ta medalje, er helt fantastisk. Det var ikke det jeg hadde i tankene da jeg var på den første treningen i fjor høst, sier hun.

Hun var på banen igjen for Glassverket i 2. divisjon i oktober og spilte sine første eliteserieminutter på nesten to år mot Larvik i januar.

– Comebacket har vært kjempegøy. Og det var morsomt at jeg fikk være med og ta sølv med søstrene mine, sier hun.

Med en eldstesøster som legger opp og en mellomste søster som flytter til Danmark, er det bare Jeanett Kristiansen igjen av de tre lilla søstrene i Glassverket.

– Det kan nok ha vært siste gang vi tre spilte sammen. Men jeg gleder meg sjukt til å følge eventyrene til Jeanett i Glassverket og Veronica i FC Midtjylland videre. Jeg er utrolig stolt av begge to, sier Charlotte.

Tirsdag starter Glassverket sesongoppkjøringen, men da blir det altså uten 26-åringen.

– Jeg tror jeg tar turen innom for å kikke litt og hilse på jentene. Jeg må ta ordentlig farvel og kjenne lukta av håndball og klister en siste gang, sier hun.

Men vi har nok ikke sett det siste til Charlotte Kristiansen i Glassverket-sammenheng.

– Jeg skal følge Glassverket med hele mitt hjerte. Du kommer til å se meg på tribunen og over alt hvor det skjer noe, lover hun.

Og da vil nok ikke Glassverkets lille maskot, Savannah (straks 1 år), ikke være langt unna.

– Så klart, hun må være med, ler Charlotte Kristiansen.

Av Peter Tubaas