• Espen Rødevand i aksjon på benken under Bring-kampen mot Stord på Nøtterøy i februar.

Rødevand tar junioransvar

06.06.15 // Juniorlagene slås sammen til ett lag, og Espen Rødevand er ansatt som trener for junior elite-satsingen til Glassverket.

Skrevet av petertu

Espen Rødevand har i sesongen vi har bak oss vært trener for Glassverkets J16-lag. Når klubbens J18- og J16-lag nå slås sammen får han ansvaret for hele gruppen.

– Det blir en stor utfordring, og jeg ser fram til å jobbe med en så spennende gjeng. De to juniorlagene fra i fjor har spillere med egenskaper som utfyller hverandre bra. Vi har et veldig godt lag på gang, med mange flinke og motiverte jenter, mener Espen Rødevand.

26-åringen signerte kontrakten som gjør han til juniortrener i Glassverket tidligere denne uken. Med seg i teamet får han Tom Morten Svendsen, som akkurat har overtatt som fysisk trener på elitelaget (klikk for å lese mer).

– Det er kjempemorsomt å få jobbe sammen med og lære av en med så mye erfaring. Jeg tror ikke vi kunne fått noen som er bedre på håndballspesifikk fysisk trening enn Tom Morten. Han er i full gang og kjører mange av de fysiske øktene våre allerede, sier Rødevand.

Juniorlagene avsluttet sesongen etter sluttrundene i Bring- og Lerøyserien siste helgen i april, så juniorspillerne er alt godt i gang med oppkjøringen til 1516-sesongen.

– Det første store målet blir å klare å kvalifisere oss til Lerøyserien. I 2. divisjon blir målet å beholde plassen, for der er det mange flere som rykker ned i år, fordi de skal redusere 2. divisjon fra seks til fire avdelinger. For å være helt sikker må vi bli topp seks, og det målet er innen rekkevidde, sier han.

I tillegg skal junior elite også være med i regionale J18-serier. Det kommer med andre ord til å bli rikelig med kamptrening den kommende sesongen. Det er også helt nødvendig.

– Det året de går i gang med nå blir en slags tilvenning til seniorlivet. Mange er siste års J18, og skal de ha en mulighet til å spille seniorhåndball på høyt nivå, noe jeg mener mange av de har, må de ta noen steg denne sesongen, sier Rødevand.

Glassverket håper også på å få inn enda en ressurs eller to rundt juniorlaget innen sesongen starter for fullt. Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen har stor tro på juniorsatsingen.

– Espen er et stort trenertalent, som allerede er moden for oppgaven, og som kan vokse ytterligere når han får med seg en så rutinert makker som Tom Morten Svendsen. De utfyller hverandre på en veldig god måte. I tillegg jobber vi med å få med noen til rundt laget, men det er foreløpig ikke noe som er i boks, sier han.

Av Peter Tubaas