• Applaus for ny elitelisens for Glassverket!

Glassverket fikk elitelisens på første forsøk

05.06.15 // For fjerde gang på fire forsøk fikk Glassverket IF innvilget elitelisens i første tildelingsrunde av Norges Håndballforbund.

Skrevet av petertu

Fredag offentliggjorde Norges Håndballforbund utfallet av første runde med lisenstildelinger for 1516-sesongen, hvor Glassverket var ett av kun fire lag i Grundigligaen for damer som fikk tildeling uten anmerkninger.

– Det var veldig hyggelig, men heller ikke uventet. Jeg tolker det som nok en bekreftelse på at vi har en sunn økonomi i hele klubben – og ikke minst full kontroll på hva som går inn og ut, sier daglig leder i Glassverket IF, Anja Lønseth.

De andre tre lagene som også fikk lisens på første forsøk var Oppsal, Sola og Tertnes. Anja Lønseth følte seg hundre prosent sikker på fornyet lisens for serietoer og sluttspillfinalist Glassverket allerede på forhånd.

– Vi har fått eliteserielisensen innvilget uten anmerkninger i første runde alle de fire gangene. Det er mye jobb, og vi jobbet dag og natt for å komme i mål med søknaden, men det er ikke så ille hvis man sørger for å ha full oversikt gjennom hele året. Jeg går gjennom hvert eneste bilag sammen med regnskapsføreren vår hver måned. Jeg var sikker på at vi var innafor på alt, sier hun.

Glassverket IF har ikke vesentlig mer robust økonomi enn andre klubber, men alle som har ansvaret for økonomi i undergruppene jobber godt og sørger for at de som har det økonomiske hovedansvaret har full kontroll på regnskapene, noe som gjør arbeidet med lisensen enklere.

– Takket være den innsatsen som er lagt ned i hele klubben dukker ikke opp noen overraskelser her. Det kan jeg garantere. Øker en faktura med 50 øre, så vet vi om det, sier Anja Lønseth.

Larvik har fått lisens under såkalt skjerpet overvåking, med tre poeng i trekk fra sesongstart. Byåsen har fått lisens under skjerpet overvåking. Molde og Skrim har fått lisens under overvåkning, mens Halden, Nordstrand, Storhamar og Vipers må vente på lisens.

Av Peter Tubaas