• Tom Morten Svendsen på en landslagstrening i Drammenshallen, her sammen med Veronica Kristiansen.

Rutinert ringrev ny fysisk trener

03.06.15 // Tom Morten Svendsen har vært på alle hjemmekampene til Glassverket i år og gleder seg til å bidra til at et fysisk godt rustet lag blir enda sterkere.

Skrevet av petertu

Tom Morten Svendsen (60) er på plass når oppkjøringen til 1516-sesongen starter for Glassverket-spillerne om en ukes tid.

– Jeg er veldig fornøyd med å bli en del av Glassverket og gleder meg veldig til å komme i gang, smiler Svendsen.

Hvis du er en håndballkjenner har du kanskje sett han i aksjon på en landslagstrening, i klubbsammenheng eller som tilskuer i Drammenshallen når Glassverket spiller kamp. I år har han vært på alle.

– Ja, jeg må få med meg alle hjemmekampene. Kona og jeg sitter som regel på samme sted hver gang. Vi kommer tidlig, så vi får plassene våre, ler Svendsen.

Utholdenhet og duellstyrke har vært blant Glassverkets suksessfaktorer denne sesongen, men den nye fysiske treneren slår seg ikke til ro med det.

– Glassverket har et bra nivå, men det er alltid mer å hente. Hvis vi skal bli enda bedre til å spille håndball, må vi også opp et hakk til rent fysisk. Og spesielt når vi får opp så mange unge spillere, er det viktig å etablere en god treningskultur så tidlig som mulig, sier han til glassverketelite.no.

Tom Morten Svendsen etterfølger Ole Christian Bjerkeseth Kristiansen, som har holdt den fysiske treningen på stø kurs siden i mai i fjor. Han har vært med på å legge grunnlaget for den gode fysiske formen Glassverket-spillerne har nytt godt av på vei til sølvet.

– Det er gjort en glimrende jobb før meg, både av spillerne og det fysiske apparatet. Det blir ikke sølvmedalje uten sverdslag og hardt arbeid. Jeg vil forsøke å videreføre det gode arbeidet som alt er lagt ned – og kanskje komme med noen nye tanker om den håndballspesifikke biten, sier Svendsen.

Svendsen har holdt på med håndball siden 1988 og vært tilknyttet Norges Håndballforbund siden 2005. Han har vært i støtteapparatet til en lang rekke klubber, deriblant Drammen HK da Geir Oustorp var der. Han er i dag med som en faglig rådgiver på fysisk trening for alle landslagene på kvinnesiden. Men han lover at ingen kommer til å få sjokk når han setter i gang om en ukes tid.

– Jeg tror ikke det blir så mye tøffere. Det er ikke mulig å trene så veldig mye mer. Det er det rett og slett ikke tid til, spesielt ikke når vi ikke har heltidsspillere. Derfor er jeg et petimeter på dette med kvalitet. Det som blir gjort må gjøres 100 prosent, sier han.

Avtalen som gjør Tom Morten Svendsen til fysisk trener i Glassverket ble signert 1. juni 2015 og gjelder for ett år i første omgang.

– Alle vet at Ole gjorde en kjempejobb hos oss, men når vi dessverre mister han, så var Tom Morten den beste vi kunne få som erstatter. Han har mer rutine enn de aller fleste, og jeg kjenner han godt gjennom mange år. Det trenerteamet vi har nå er vanskelig å matche, sier en fornøyd Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas