• Ville jubelscener i garderoben etter den viktige seieren i bortekampen mot Oppsal!

Dette var årets beste kamp

30.05.15 // Etter bortekampen mot Oppsal var Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen sikker på at sølvet var sikret.

Skrevet av petertu

Vi har bedt Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen om å plukke ut de tre viktigste og beste kampene til Glassverket denne sesongen. Det var ikke lett.

– Det er mange høydepunkter å velge mellom, men jeg har plukket ut tre kamper som alle demonstrerer den utviklingen vi har hatt i år og hvor mye som bor i laget når vi er på vårt beste, sier han til glassverketelite.no.

Og det sier litt om sesongen til Glassverket når Gabrielsen verken har nominert 11-målsseieren mot Vipers på hjemmebane i august, 12-målsseieren mot Tertnes i november eller Grundigligaens aller største seier i 1415-sesongen – 26-målstriumfen mot Stabæk i oktober.

Men vi starter med Gabrielsens kamp nummer tre:

3. 25. januar 2015, Aquarama: Vipers – Glassverket 19-27

1852 tilskuere ser Glassverket gå offensivt til verks i Aquarama i Kristiansand, noe som gjorde at bortelaget ledet 4-0 etter seks minutter.

– Vi leverer opp mot vårt aller beste og er til tider i en egen klasse mot et ambisiøst og rutinert Vipers-lag. Det er ekstra gøy når det er mange mennesker på tribunen og en fantastisk ramme rundt kampen, sier Gabrielsen.

Glassverket står som en mur bakover og var oppe i en 12-målsledelse på det meste, da Eline Rikartsen satte inn 24-12 åtte minutter før slutt.

– Jentene følte seg ustoppelige og virket som om de hadde bestemt seg for at denne kampen skulle vi vinne for enhver pris. Jeg synes vi kan kalle det en maktdemonstrasjon, sier Gabrielsen.

Kampen huskes også for Sissi Karlssons epilepsi-anfall, men heldigvis gikk det bra med Glassverkets svenske målvakt.

Mot Vipers viste Trine Bronsta, Julia Gellein Vangen og de andre jentene en vinnervilje av en annen verden.

Mot Vipers viste Trine Bronsta, Julia Gellein Vangen og de andre jentene en vinnervilje av en annen verden.

Så går vi over til den nest viktigste kampen:

2. 13. mai 2015, Drammenshallen: Glassverket – Larvik 27-28

Glassverkets aller første sluttspillfinalekamp, var kampen da Larvik følte seg tråkket på tærne og hvor bortetrener Ole Gustav Gjekstad ble utvist etter syv minutter.

– I hjemmekampen i sluttspillfinalen mot Larvik flyttet vi noen grenser og fikk noen utrolig gode referansepunkter. Selv om vi tapte med ett mål er dette ett av høydepunktene fordi vi endelig klarte å senke skuldrene og være oss selv mot Larvik. Vi satte et av Europas beste lag under press, sier Gabrielsen.

Etter mange svake kamper mot Larvik, fremstod Glassverket med like mye autoritet mot stormakten fra Vestfold som mot mange av de mer jevnbyrdige lagene denne sesongen. Kampen demonstrerer til fulle hvilken selvtillit Glassverket-jentene har bygget opp i løpet av denne sesongen.

– Det var en veldig god kamp av oss og utrolig viktig å prestere godt rett før vi skal i gang med ny oppkjøring og for å gi publikum lyst til å komme tilbake til høsten. For første gang gikk vi på banen uten å være redd for Larvik, og da vet vi hva vi kan utrette, sier treneren.

Kristin Nørstebø og Veronica Kristiansen jubler for skåring i den første sluttspillfinalen mot Larvik.

Kristin Nørstebø og Veronica Kristiansen jubler for skåring i den første sluttspillfinalen mot Larvik.

Og dette er den beste og viktigste kampen i følge Kenneth Gabrielsen:

1. 11. februar 2015, Oppsal Arena: Oppsal – Glassverket 18-26

Etter håndballfesten mot Vipers (nevnt ovenfor), snublet Glassverket hjemme mot Nordstrand uken etter. Derfor var det et spent lag som entret Oppsal Arena i midten av februar.

– Jeg husker vi slet i starten, men så knekker vi koden og spiller det som er vår beste kamp for sesongen. Vi var ordentlig gode, minnes Kenneth Gabrielsen.

Emilie Christensen var blant spillerne som virkelig gikk i krigen, og Glassverket vant til slutt 26-18 mot medaljekandidaten fra Oslo.

– Det var den kampen som gjorde at vi tok sølvmedaljen. Det er jeg hundre prosent sikker på. Hadde vi tapt mot Oppsal hadde det blitt mye mer åpent bak oss på tabellen, og da kunne utfallet blitt helt annerledes, sier Glassverket-treneren.

Glassverket tok ikke i ledelsen før etter 18 minutter, da Kari Brattset satte inn 8-7 i Oppsal Arena. Rett etter tar Oppsal en time-out, uten at det hjelper særlig. For etter den gjør Glassverket kort prosess og går til pause med en 13-7-ledelse.

– Vi tapte begge treningskampene mot Oppsal i VM-pausen med seks mål, men den analysen jeg tok med meg fra de kampene, hvor vi spilte jevnt med dem uten flere av våre beste spillere, var grunnlaget for den gode kampen i februar. Vi var spesielt godt forberedt på at de ville komme med 5-1-forsvar, sier han.

Glassverket gikk på et av sesongens sureste nederlag i cupkampen i Oppsal Arena i begynnelsen av oktober. Etter fire ekstraomganger vant Oppsal 39-36.

– I den tilsvarende seriekampen hadde spillerne en revansjelyst som ikke liknet grisen. Vi klarte å unngå å bruke den opp i treningskampene, og sparte den heller til den mye viktigere bortekampen i serien. Det var imponerende av jentene, sier han.

Emilie Christensen var i fyr og flamme mot Frida Nåmo Rønning og Oppsal i bortekampen i februar.

Emilie Christensen var i fyr og flamme mot Frida Nåmo Rønning og Oppsal i bortekampen i februar.

Av Peter Tubaas